Amatör Balikçilarda Tatli Telas Basladi

Aydin’da normallesme süreci ile birlikte olta balikçiliginda hareketlilik yasanirken, balikçilik malzemeleri satan isyerlerinin de tatli telasi basladi.

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da etkisini gösteren Covid-19 dolayisiyla denize gidemeyen amatör balikçilarda, normallesme süreci ile birlikte hareketlilik basladi.

Uzun bir aranin ardindan amatör olta balikçiligi yapan vatandaslar hazirliklarini yaparken, balik malzemeleri satan isyerlerinin de tatli telasi basladi.

Balik tutma yolculugu öncesinde eksik malzemelerini tamamlamak ve olta takimlarinin bakimini yaptirmak isteyen amatör balikçilar da, balikçi dükkanlarinin yolunu tuttu.

Yaklasik 25 yildir balik malzemeleri satisi ve bakimi ile Aydinli balik tutkunlarinin ihtiyaçlarini karsilayan 55 yasindaki Sedat Göz, normallesme ile birlikte baslayan hareketlilikten memnun olduklarini ifade ederek “Pandemi sürecinde sikintili günler yasayan esnaflar için hareketliligin baslamasi iyi oldu. Normallesme süreci ile baliga gitmek isteyen vatandaslarimiz, uzun süredir bosta kalan olta takimlarinin bakimi ve eksik malzemelerinin tamamlanmasi için bizlere gelmeye basladi.

Insallah balikçilarimiz güzel bir sezon geçirir ve balik bol, hastalik yok olur. Temennimiz Türkiye genelinde bütün balikçilarin balik sevgisi tükenmesin. Önemli olan insanligin ve sporlarin tükenmemesi ve severek balik avlarinin yapilmasi” dedi.

Kaynak: İHA