18 Yas Alti Türkiye Atletizm Sampiyonasi Sona Erdi

Kütahya'da düzenlenen 18 Yas Alti Türkiye Atletizm Sampiyonasi sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafindan Turkcell sponsorlugunda Halil Akkas Stadi'nda düzenlenen ve 18 Yas Alti Balkan Atletizm Sampiyonasi'na katilacak milli takimin belirlendigi organizasyona, 65 ilden ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) yaklasik 2 bin 500 sporcu katildi. Sampiyona, 26 bransta yarislara sahne oldu.

Organizasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü atletlerinden KKTC'li Taygun Artan Özcihan, 200 metrede 21.58 saniyelik derecesiyle, daha önce 21.66 saniyeyle Batuhan Altintas'a ait 18 yas alti Türkiye rekorunu kirdi.

TAF Baskani Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, üç gün süren sampiyonaya sporcularin yogun ilgi gösterdigini dile getirdi.

Çintimar, sunlari kaydetti:

"Buradaki yarislarda yarisan sporculardan, teknik kurulun degerlendirmesinin ardindan milli takim seviyesinde olanlar, Balkan Sampiyonasi'nda Türkiye'yi temsil edecek. Burada güzel dereceler elde edildi. Bazi branslarda rekorlar kirildi. Bunlar insallah devam edecek. Türk atletizmini zirveye çikarincaya kadar çalismaya devam edecegiz. Organizasyonun basindan beri yanimizda olan Gençlik ve Spor Il Müdürümüze, ilimiz yöneticilerine, bu organizasyona emek veren herkese tesekkür ediyorum."

Sampiyonaya ev sahipligi yapmanin onur ve gururunu yasadiklarini aktaran Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Gayret ise "Ilimiz için oldukça önemli olan bu organizasyonu, ciddi bir olumsuzluga sebebiyet vermeden tamamladigimiz için ayrica mutluyuz. Bu organizasyonda ortaya koydugumuz olumlu göstergeler, sonraki sampiyona, turnuva, müsabaka ve yarismalar için hazir oldugumuzu ifade etmistir." diye konustu.

Kaynak: AA