1071 Malazgirt Spor Kulübü'nde Futbol Akademisi

MUS – Mus’un Malazgirt ilçesindeki 1071 Malazgirt Spor Kulübü, gençleri her türlü kötü aliskanliklardan korumak için futbol akademisi kurdu.

Kuruldugu yildan beri futbol faaliyetlerini kesintisiz sürdürerek 2019 yilinda Yesilay Cemiyeti ile sponsorluk anlasmasi imza atan 1071 Malazgirt Spor Kulübü, 1 Temmuz’da Cumhurbaskanligi genelgesi ile baslatilan normallesme sonrasi spor faaliyetlerine agirlik vererek futbol akademisini kurdu. Akademinin kurulmasinda büyük çabalar sarf eden is adami Ismail Türeli, gençleri yesil sahalarda görmenin kendileri için gurur verici oldugunu söyledi.



1071 Malazgirt Spor Kulübü Baskani Ibrahim Kaddafi Türeli de, gençlerin pandemi dönemi boyunca evlerinde kaldiklarini belirterek, “3 yil önce ‘Hayata Sporla Yesil Isik Yak’ projemiz vardi. Bizler o proje sonucunda çok güzel seyler yaptik. Çok basarili sporcular yetistirdik, milli takima kadar sporcu gönderdik. 17- 18 aylik pandemi sürecinde gerçekten bizler ve çocuklarimiz evlerimizde kapali kaldik. Sosyal bir etkinlikten faydalanamadik. Cumhurbaskanimizin da normallesme müjdesinden sonra bizde 1071 Malazgirt Spor Kulübü olarak 1071 Malazgirt Spor Futbol Akademisini açtik. Bugün burada antrenmanlara basladik. Yavas yavas sayimizi 100 sporcuya çikarmayi hedefliyoruz. Bu 100 sporcumuzu kötü aliskanliklardan, terörden, uyusturucu maddelerden ve kötü bagimliliklardan kurtarip sporla hayata baglayacagiz” dedi.

1071 Malazgirt Spor Futbol Akademisine hayallerine kavusmak için kayit oldugunu söyleyen 11 yasindaki Yunus Emre Bozkurt ise “Pandemi nedeniyle geldik buraya evde canimiz sikiliyordu. Teknolojiye de fazla zaman ayirmamak için babam bizi buraya yönlerdi. Malazgirt Spor’da futbolcu olmayi hedefliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA