Yürüyemez Dendi Türkiye Rekoru Kirdi

Milli atlet Nagihan Karadere 2011 yilinda 400 metre engelli kosuda kirdigi 55,09’luk derecenin 10. Yilinda düzenlenen programda ”Hocam ayakli bir cesedi rekora kosturdu” dedi.

2011 yilinda 400 metre engelli kosusunda kirdigi rekoru hala kirilamayan Milli Atlet Nagihan Karadere rekorunun 10. Yilinda bir program düzenledi.

Düzenlenen programa Ahmet Selçuk Ilkan, Ece Gürsel, Nuri Alço, Tamer Köseoglu ve Ebru Öztürk’ün yani sira Karadere ve yakin arkadaslari katildi.



10 yil önce bugün tarih yazdik

Nagihan Karadere, 2010 yilinda çok ciddi bir sakatlik geçirdigini ve tam spor hayatinin bittiginin düsünüldügü bir dönemde küllerinden dogdugunu belirterek “10 yil önce biz bir tarih yazdik. Ben çünkü tam 1 yil öncesinde çok ciddi bir sakatlik geçirdim. Sporculugumun zirvesinde yatalak bir sporcu oldum. 6 ay boyunca ve birakin kosmayi yürüyecek pozisyonda degildim. O süreçte tam ayaklandim tedavilerim oldu Muharrem hocayla kontaga geçtik. Bütün kulüplerin kapisi bana kapanmisti ve spor hayatim tamamiyla bitmisti. Muharrem hocam Milli takim antrenörü oldugu için iletisime geçtik ve o dönem benim yanimda oldu. Bana tüm imkanlarini sunarak beni yeniden hayata döndürdü. 6 ay gece gündüz çalistik ve 10 yillik olan bu rekora imza attik. Tam sakatligimdan bir sene geçti biz rekorlardan rekorlara kosuyorduk. Rekorlar kirilmak içindir. Hocam ayakli bir cesedi kosturdu rekora kosturdu. Birlikte azimle güçle bu noktalara geldik” diye konustu.

Olimpiyatlarda bu derecemle ben katilsam finale rahat çikardim

Olimpiyatlarda Türk sporcularin çok basarili oldugunu vurgulayan Karadere, “Türk Milli takimina olimpiyatlar da basarilar diliyorum. Hepsi çok yetenekli ve kapasitelerinin üzerinde mücadele ediyorlar. Benim 55 saniyem ile ben orada olsaydim finale rahat çikardim” diye konustu

Nahihan Karadere’nin antrenörü Muharrem Or ise yaptigi degerlendirmede, çok zor bir sürecin ardindan basarinin geldigini belirterek "Nagihan tanidigim sporcuydu çok sik sporcu çalistirmiyordum. Antalya’da kampta oldugum bir dönem de Nagehan için birisi aradi çalistirip çalistirmayacagimi sordu. Çok yogundum ama bir deneyelim dedik basladik. Zor bir süreç yasadik aslindan antrenmanlarimiz çok zordu. Günde 2 veya 3 antrenman yaptigimiz oldu. Fiziksel kapasitenin çok üstüne çiktik. Hedefimizi koymustuk ve her sey planladigimiz gibi oldu. 55,09 suan hala dünya da geçerli bir derece ve bu rekorun bundan sonra da çok kolay kosulacagini ben zannetmiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA