Tokyo 2020'De Altin Madalya Mete Gazoz'un

Klasik yay bireysel finalinde mücadele eden milli okçu, Italyan Mauro Nespoli'yi yenerek olimpiyat sampiyonu oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nin 8. gününde klasik yay bireysel finalinde Italyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenen milli okçu Mete Gazoz, altin madalya kazandi.

Yumenoshima Okçuluk Alani'nda 29 Temmuz Persembe günü yapilan ilk tur maçinda Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasinda ise Avustralyali Ryan Tyack'i yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmisti.

Milli okçu, sabah seansinda son 16 turunda Avustralyali Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldi. 22 yasindaki Mete Gazoz, bu turda da dünya siralamasinda 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eledi ve yari finale adini yazdirdi.

Yari finalde de Japon Takaharu Furukawa'yi maglup ederek finalist olan Mete Gazoz, Italyan Mauro Nespoli ile altin madalya maçina çikti.

Takimda Londra 2012'de altin madalya alan, dünya ve Avrupa sampiyonu rakibi karsisinda Mete, maça iyi baslayamadi. Ilk set 26 puan atan Mete, rakibinin 29'a ulasmasiyla 2-0 geri düstü. Ikinci set 28-28'lik esitlikle tamamlaninca sporcular 1'er puan aldi.

Müsabakanin üçüncü setini 27-26 alan ay-yildizli sporcu, genel skorda 3-3 beraberligi sagladi. Dördüncü sette iki sporcu da üst düzey atislar yapti. 29-29 sona eren setin ardindan genel skorda beraberlik sürdü: 4-4.

Kazanan sporcunun olimpiyat sampiyonu olacagi besinci sete Mete 9, Nespoli ise 8 atarak basladi. Iki sporcu da ikinci atislarinda 10 puani buldu.

Son atisinda 10 puan atan Mete, rakibinin atisini beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçi 6-4 aldi ve altin madalyaya uzandi.

Gümüs madalya Nespoli'ye giderken, bronz madalya Japon Takaharu Furukawa'nin oldu.

- Spor psikologu istedi, Bakan Kasapoglu tribüne çikmadi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, spor psikologunun önerisi üzerine karsilasmayi tribünden seyretmedi.

Karsilasma öncesi Yumenoshima Okçuluk Alani'na gelen Bakan Kasapoglu, psikolog Cem Doguhan Gizep'in önerisi üzerine tribüne çikamadi. Karsilasmayi kapali bir alanda takip eden Kasapoglu, müsabakanin sona ermesiyle tribüne gelerek Mete'nin sampiyonluguyla büyük sevinç yasadi.

Mete Gazoz'un bugünkü karsilasmalarini Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Baskani Ugur Erdener de yerinde izledi.

Kaynak: AA