(ÖZEL) Olimpiyatlarda Ilki Basaran Mete Gazoz'un Ailesi IHA'ya Konustu

2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda mücadele eden ve finalde Italyan rakibini yenerek altin madalya kazanan milli okçunun kendisi gibi okçuluk sporuyla ilgilenen ailesi, ogullarinin sampiyonlugundan sonra sicagi sicagina duygularini IHA muhabiriyle paylasti. Okçu baba Metin Gazoz, “4 tane altin madalya bekliyorum” dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda final maçinda milli okçu Mete Gazoz, Italyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yenerek olimpiyat sampiyonu oldu. Milli sporcu, bu basariyla Türkiye’de hem olimpiyat tarihindeki ilk okçuluk madalyasini hem de Tokyo 2020’deki ilk altin madalyayi getirdi.

“Önümüzdeki hedef yeni bir olimpiyat rekoru kirmak”

Oglunun altin madalya kazanmasinin ardindan konusan baba Metin Gazoz, “Mete, Avrupa sampiyonu oldu, Akdeniz Olimpiyatlari’nda oldu, bir olimpiyat madalyamiz eksikti, altin madalyamiz eksikti; o da oldu. Rio’da belliydi zaten. Kendisine uzatilan mikrofonda, ‘altin madalya alacagim, birinci olacagim’ diyordu. Kimi örnek aliyorsun dediklerinde, ‘Onlar beni örnek alsin, ben kendim çalisiyorum zaten’ diyordu” diye belirtti.

Mete’nin genç yasta herkese örnek oldugunu ifade eden ve ailedeki herkesin okçuluk sporuyla ilgilendigini belirten baba Metin Gazoz, “Ok yaydan çikti bir kere. Her atisinda ben sampiyonum atisini yapti. Özellikle bu son iki gündür Türkiye yaniyor. Böyle bir morale ihtiyaç vardi. Esim kulüp baskani, kiz kardesi de 2019’da Fransa’da kendi yas grubunda dünya 2’ncisi oldu. Ailecek Naim Süleymanoglu’nun filmini izledikten sonra söyle söyledim: ‘Bak oglum demek ki olabiliyormus. 4 olimpiyat sampiyonlugu alma sansin var. Mete daha çok genç. Örnek oldu, idol oldu herkese. Bir baba olarak bir teknik adam olarak en az 4 tane daha altin madalya bekliyorum. Önümüzdeki hedef yeni bir olimpiyat rekoru kirmak ve olimpiyatlarda altin madalya almak” açiklamasinda bulundu.

Mete Gazoz’un gözlerini açtigi kulüpte yani Istanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübünün Baskani olan milli sporcunun annesi Meral Gazoz, “Türkiye gibi ben de çok gururluyum. Sevinçliyiz. Mete’nin babasi da okçuydu, Mete’nin babasi Metin Gazoz, olimpiyatlara gidemedi. Mete de çocuklugundan beri babasina hep derdi ki: ‘Baba ben senin olimpiyatlara nasil gidecegini biliyorum. Ben olimpiyatlara gidecegim, altin madalya alacagim; sen de beni orada izleyeceksin derdi. Bu sene kismet olmadi gitmek. Gidip orada seyretmeyi, altin madalya almasina sahit olmayi çok istedik. Küçüklügünden beri hep o hayalle gitti” dedi.

Bir anne olarak evladini çok az gördügünü söyleyen Meral Gazoz, “Mete ile 11-12 yasindan beri ayriyiz. Senede 10-15 gün görüyoruz. Kampta, yurt disinda görüsmelere giderken, ‘açik görüse gidiyorum’ derdim hatta” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA