Okçuluk Milli Takimi Antrenörü Göktug Ergin'in Sapkasi Emin Ellerde

Mete Gazoz, antrenörünün Pekin 2008'de taktigi sapkayla yaristigi Tokyo'da altin madalyaya ulasarak tarih yazdi Göktug Ergin: 'Bunu bir bayrak devri gibi düsünelim. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlari'nda ben tasimistim. Simdi Mete tasiyor ama artik o çitayi çok yükseklere koydu'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda sampiyon olarak Türkiye'ye okçuluktaki ilk olimpiyat madalyasini getiren Mete Gazoz, karsilasmalara antrenörü Yusuf Göktug Ergin'in Pekin 2008'de yarisirken taktigi sapkayla çikti.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda klasik yay bireyselde altin madalya alan Mete Gazoz, Türk spor tarihine geçti.

Mete, Tokyo 2020'deki müsabakalarda antrenörü Yusuf Göktug Ergin'in Pekin 2008'de sporcu olarak yarisirken taktigi sapkayi tasidi. Sapka, ikili arasinda bir simgeye dönüsürken, Mete Gazoz'un motivasyonuna da olumlu katkida bulundu.

Milli sporcunun altin madalya aldigi final maçindan sonra AA muhabirine açiklamada bulunan Okçuluk Milli Takimi Antrenörü Ergin, "Çok mutluyum. Müthis bir yarisma çikardi. Basindan sonuna kadar çok iyiydi. Baslangiç istedigimiz gibi olmasa da iyi isler yapacagimiz belliydi. Son 5 yilda çok çalistik. Emegin büyügünü Mete harcadi. Hiçbir zaman yorulmadi, yilmadi, sikilmadi, motivasyonunu kaybetmedi ve sonunda olimpiyat sampiyonlugunu ülkemize getirdi." diye konustu.

Sapkanin anlamina deginen Ergin, "Bunu bir bayrak devri gibi düsünelim. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlari'nda ben tasimistim. Simdi Mete tasiyor ama artik o çitayi çok yükseklere koydu. Bundan sonra tekrarini yapmak için daha çok çalismaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Mete Gazoz ise, "Onun motivasyonu çok büyük. O artik bizim için bir sapka degil. Bizim simgemiz oldu. Çok tarif edebilecegim bir kelime yok." sözleriyle mutlulugunu paylasti.

Kaynak: AA