Milli Okçu Mete Gazoz'dan Tarihi Galibiyet

Klasik yay bireyselde finale yükselen Mete, okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasini getirmeyi garantiledi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nin 8. gününde klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, finale çikarak okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasini getirmeyi garantiledi.

Yumenoshima Okçuluk Alani'nda 29 Temmuz Persembe günü yapilan ilk tur maçinda Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasinda ise Avustralyali Ryan Tyack'i yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmisti.

Milli okçu, sabah seansinda son 16 turunda Avustralyali Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldi. 22 yasindaki Mete Gazoz, bu turda da dünya siralamasinda 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eledi ve yari finale adini yazdirdi.

Bu turda Londra 2012'de bireyselde gümüs madalya alan Japon Takaharu Furukawa ile karsilasan dünya 4 numarasi milli okçu, müsabakaya iyi basladi ve ilk seti 2-0 aldi. Ikinci seti de önde bitiren milli okçu, durumu 4-0'a getirdi.

Üçüncü sette iki sporcu da iyi atislar yapti. 29-29 biten set sonucunda Mete 5-1 üstünlük kurdu. Maçi kazanmasi için 1 puana ihtiyaci olan Mete, 4. sete üst üste 2 kez 10 atarak basladi. Finale çikmasi için son atisinda 9 puan almasi gereken Mete, 8 atinca seti kaybetti ve durum 5-3'e geldi.

Besinci sette konsantrasyonunu koruyan Mete, 3 atisinda da 10 puani buldu. Seti 2-0 alan milli sporcu, maçi da 7-3 kazandi ve finale çikti.

Mete, finalde Italyan Mauro Nespoli ile karsi karsiya gelecek. Müsabaka TSI 10.45'te baslayacak.

- Spor psikologu istedi, Bakan Kasapoglu maçi tribünden izlemedi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, spor psikologunun önerisi üzerine karsilasmayi tribünden seyretmedi.

Karsilasma öncesi Yumenoshima Okçuluk Alani'na gelen Bakan Kasapoglu, psikolog Cem Doguhan Gizep'in önerisi üzerine tribüne çikmadi.

Kasapoglu, karsilasmayi kapali bir alanda takip etti.

Mete Gazoz'un bugünkü karsilasmalarini Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Baskani Ugur Erdener de yerinde izledi.

Kaynak: AA