Mete Gazoz'un Babasi Metin Gazoz Ogluyla Gurur Duyuyor Açiklamasi

'Mete, Türk milletinin sevinç kaynagi oldu. Bir baba olarak apayri bir gurur yasiyorum'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda final maçinda, Italyan Mauro Nespoli'yi yenerek olimpiyat sampiyonu olan Mete Gazoz'un babasi Metin Gazoz, ogluyla gurur duydugunu söyledi.

Metin Gazoz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Herkesin çok emegi var. Cumhurbaskanimiz, Bakanimiz, federasyon baskanimiz hep yanimizda oldu. Yangin bölgelerinden telefonumu bulup arayip 'Bize enerji oldunuz' diyenler var. Tebrik mesajlari geliyor. Mete, Türk milletinin sevinç kaynagi oldu. Bir baba olarak apayri bir gurur yasiyorum. Mete her attigi okta tesadüfi bir basari olmadigini gösterdi, gözünde hiç endise yoktu. Antrenörlerin telefonlari 'Biz de okçuluga baslayacagiz' diyen gençlerin aramalariyla kilitlenmis." ifadelerini kullandi.

Mete'nin final maçini izlerken çok heyecanlandigini vurgulayan Metin Gazoz, "Iki sefer gözüm karardi. En çok sevindigim sey su oldu, her mikrofon uzatildiginda, hep altin madalya alacagim dedi, net söyledi. Bu söylemler geldi aklima. Gözünde en ufak bir süphe yoktu. Okçulugu bilen adam daha farkli izledi, bilmeyenler bile farkina vardi. Hiç endise yok, nabizlari gösteren ekranlari koydular kenara, rakibi 168’e ulasti, Mete çok sakindi. Olimpiyatlara niye gitmediniz diyorlar. Teknik ekibi var, ben niye gideyim' dedim. Çok profesyonel bir ekiple çalisti. Kondisyoneri, fizyoterapisti ve spor psikologu var." degerlendirmesinde bulundu.

Kendi telefonlarinin da hiç susmadigini aktaran Metin Gazoz, "Mete ile daha konusamadim. Doping kontrolü vardi, annesi ile görüntülü görüstü. Mete 7 Temmuz'da annesine dogum günü için özel kolye yaptirdi. Adinin bas harfleri olan bir küçük altin okçu. Annesine, ' Altin madalyayi alip gelecegim. Simdi bu altin madalyani takayim, orjinalini Tokyo dönüsü boynuna asacagim.' dedi. Bugün konustuklarinda da 'Altin madalyayi taktim, orjinalini de aldim getiriyorum." demis." seklinde konustu.

Mete'nin basarisinin büyük bir çalismanin neticesi oldugunun altini çizen Metin Gazoz sunlari kaydetti:

"Mete 3 yasindan beri yayi çekiyor, 5 yasindan beri ok atiyor. 2012’den beri milli takim çalismalarina basladilar, Rio’dan sonra daha da yogun çalisti. Senede yeri geldi 20 gün görüstük. Yogun çalismaktan kiz kardesini bile fazla göremedi, en son gördügünde, 'Bayagi büyümüs' dedi. Çok büyük bir özveri var. Biz onu efsane yaptik, görmek istedigimizde açiyoruz videolarini izleyerek her zaman görebiliyoruz."

Kaynak: AA