Mete Gazoz, Türk Halkina Verdigi Sözü Tutmanin Mutlulugunu Yasiyor Açiklamasi

'Çok mutluyum. Rio 2016'dan sonra Tokyo'da altin madalya kazanacagim diye Türk halkina bir söz verdim. Bu sözümü tuttum'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda sampiyon olarak Türkiye'ye tarihinde okçuluktaki ilk madalyasini kazandiran milli sporcu Mete Gazoz, çok mutlu oldugunu söyledi.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda klasik yay bireyselde altin madalyaya ulasan Mete Gazoz, olimpiyat sampiyonlugunun ardindan AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunlari'na Türk kafilesinin en genç sporcusu olarak giden ve organizasyondan sonra Tokyo'da madalya sözü veren Mete, "Çok mutluyum. Rio 2016'dan sonra Tokyo'da altin madalya kazanacagim diye Türk halkina bir söz verdim. Bu sözümü tuttum. Geçen 5 yil boyunca çok çalistim, madalya kazanmak için her seyi yaptim ve sonunda madalyayi boynuma taktim." diye konustu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ailesinin Japonya'daki oyunlarda yaninda olmadiginin hatirlatilmasi üzerine Mete, "Ailem sadece fiziksel olarak burada degil. Her seyleriyle, bütün kalpleriyle benimle birlikte olduklarini hissediyorum." ifadelerini kullandi.

Türkiye'de yasanan orman yanginlarindan dolayi ülkenin zorlu bir süreçten geçtigini belirten milli sporcu, "Ne kadar yarisma içinde kalmaya çalissak da ülkemin içinde bulundugu durumdan ve orman yanginlarindan dolayi kalbimiz her zaman Türkiye'deydi. Bugünkü altin madalya sayesinde herkesi en azindan bir süre için güldürebildigimi düsünüyorum. Bundan dolayi çok mutluyum." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA