Kürekte Genç Ile 23 Yas Alti Milli Takimlari, Dünya Ve Avrupa Sampiyonalarinda Basari Hedefiyle Çalisiyor

Türkiye Kürek Federasyonu Teknik Kurul Baskani Yusuf Hikmet Oktar: 'A final olarak adlandirilan ilk alti arasinda yer almak ana hedefimiz. Madalya beklentimiz de yüksek' Kürek Milli Takimi Basantrenörü Nebojsa Ilic: 'Beklentimiz, hepsinin A finalde yarismasi ve en az bir madalya almak'

ÖMER FARUK SIMSEK - Bulgaristan ve Polonya'da düzenlenecek sampiyonalara madalya parolasiyla hazirlanan milli kürekçiler, Sapanca Gölü'nde haftanin yedi günü zorlu idmanlara çikiyor.

Sakarya'da kampa giren 9 kisilik Genç Milli Kürek Takimi, Bulgaristan'da 11-15 Agustos'ta yapilacak Dünya Sampiyonasi'na, 11 kisilik Ümit Milli Kürek Takimi da 4-5 Eylül'de Polonya'da düzenlenecek 23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'na hazirlaniyor.

Kürek Milli Takimi Basantrenörü Nebojsa Iliç ve antrenör Tarik Saytan gözetiminde haftanin 4 günü çift, 3 günü tek idmanda, hiz, dayaniklilik ve kuvvet çalismalari gerçeklestiren milliler, sampiyonalarda madalya kazanmak için ter döküyor.

- Oktar: "Son yillarda basari grafigimiz giderek yükseldi"

Türkiye Kürek Federasyonu Teknik Kurul Baskani Yusuf Hikmet Oktar, AA muhabirine, iki ekiple hazirlik çalismalarini sürdürdüklerini belirtti.

Genç millilerin 8 Agustos'ta Bulgaristan'a hareket edecegini, 23 yas alti millilerin ise ayni tarihten itibaren eylül ayina kadar çalismalarini Istanbul ile Bosna Hersek'te sürdürecegini anlatan Oktar, "Son yillarda basari grafigimiz giderek yükseldi. Bir önceki Avrupa Ümitler Sampiyonasi'nda kizlarimiz hafif kilo iki çifte de sampiyon, erkek iki tekimiz üçüncü oldu. Bunlar çok zor alinan dereceler. Uzun ugraslarla gelinen bir yol." dedi.

Oktar, genç millilerde madalya umutlari bulunan sporculari oldugunu dile getirerek, "A final olarak adlandirilan ilk alti arasinda yer almak ana hedefimiz. Dünya küregi için de bu önemli basari ölçütüdür. Madalya almak çok daha önemli ve madalya beklentimiz de yüksek." ifadelerini kullandi.

- Ilic: "Madalya beklentimiz yüksek"

Kürek Milli Takimi Basantrenörü Nebojsa Ilic, Gençler Dünya Sampiyonasi'na gitmeden önce son hazirlik devresinde olduklarini anlatti.

Genç millilerin, 11-13 Haziran'da Slovenya'da yapilan Uluslararasi Bled Yarislari'nda oldukça iyi performans ortaya koyduguna deginen Ilic, "Burada 6 madalya aldik. Bu bize Dünya Sampiyonasi'nda da en azindan bir madalya alabilecegimizi gösteriyor. Diger ekiplerimiz için de A final çekmek, büyük basari olacaktir." diye konustu.

Ilic, Çekya'da düzenlenen Dünya Sampiyonasi'ndan dönen 23 yas alti erkek ve kiz takimlarinin da hazirliklarina devam ettiklerini belirterek, "Sampiyonada bir ekibimiz altin, bir ekibimiz de üçüncülük aldi. Sampiyonaya katilan diger tüm ekiplerimiz A final çekti. Bu çok önemli bir basari. Su anda ayni kadroyla Avrupa Sampiyonasi'na hazirlaniyoruz. Burada da madalya beklentimiz yüksek. Tabii madalya için söz verilemez. Beklentimiz, hepsinin A finalde yarismasi ve en az bir madalya almak." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA