Giresun'da Fidan Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Giresun Valisi Enver Ünlü, ülke genelinde çikan orman yanginlari nedeniyle zarar gören alanlarin tekrar yesertilmesi için fidan bagisi çagrisinda bulundu.

Son günlerde ülkenin çesitli illerinde çikan orman yanginlari nedeniyle birçok ormanlik alan ve yerlesim yeri zarar gördü. Bu kapsamda Ormanciligi Gelistirme ve Orman Yanginlari ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfi (OGEM-VAK)’nin baslattigi fidan bagis kampanyasina Giresun’dan destek gelmeye basladi.

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Valiligi olarak kampanyaya 10 bin fidan bagisi ile destek verdi. Vali Ünlü, “Canimiz yandi ama vatanimizi tekrar yesertecegiz! Giresun Valiligi olarak 10 Bin fidan ile baslangiç yapiyoruz. Haydi Giresun! 1 Fidan 10 TL” ifadelerini kullandi. Vali Ünlü, fidan bagisinda bulunmak isteyenlerinde OGEM-VAK’in internet sitesinden veya cep telefonlarindan SMS göndererek 1 fidan bagisinda bulunabileceklerini belirtirken vakfin ilgili banka hesaplarina da bagis yapilabilecegini ifade etti.

Yaglidere Belediyesi de kampanyaya 1000 fidan bagislayarak destek verdi. Yaglidere Belediye Baskani Yasar Ibas, “Yaglidere Belediyesi olarak Yaglidereliler adina OGEM Vakfina 1000 fidan bagisinda bulunduk. Imkâni olan tüm dostlari dayanisma adina tanesi 10 TL’den bagista bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Süper Lig’in yeni ekibi Giresunspor da Türkiye Futbol Federasyonu’nun baslattigi proje ile ‘Biz yesil asigiz’ diyerek 1967 fidan bagisinda bulundu.

Kaynak: İHA