Geleneksel Türk Okçulugunda Büyükler Türkiye Sampiyonasi Final Müsabakalari Yapildi

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafindan düzenlenen Büyükler Türkiye Sampiyonasi'nda final müsabakalari yapildi.

Bursa Aticilar Olimpik Atletizm Stadi'nda gerçeklestirilen ve yaklasik 60 kulüpten 128 erkek, 64 kadin aticinin katildigi organizasyonda dereceye girenler belli oldu.

Erkeklerde Hasanaga Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi'nden Osman Bacili birinciligi, Adana Ramazanoglu Geleneksel ve Atli Okçuluk Spor Kulübü Dernegi'nden Osman Kestek ikinciligi, Yalvaç Geleneksel Okçuluk ve Spor Kulübü Dernegi'nden Ufuk Uslu ise üçüncülügü elde etti.

Kadinlarda ise Istanbul Sungur Okçuluk Gençlik ve Spor Dernegi'nden Özge Erdogan birinci, Malatya Gençlik Merkezi Kulübü Dernegi'nden Aysun Demirci ikinci ve Okçular Vakfi Spor Kulübü Dernegi'nden Fulya Erili üçüncü sirada yer aldi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Baskani Cengiz Toksöz, final atislarinin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, organizasyonda 200'e yakin sporcunun mücadele ettigini belirtti.

Toksöz, dereceye giren sporculari tebrik ederek, "Henüz 2 yillik bir federasyonuz, bir yilimiz zaten pandemiyle geçti ancak buna ragmen müsabakalarimizi ara vermeden gerçeklestirdik. Simdi çok daha yogun bir döneme giriyoruz. Türk okçulugu adina da federasyon olarak hizmetlerimizi sürdürecegiz." diye konustu.

Kaynak: AA