Balikesir'de Triatlon Heyecani

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde 2.’si gerçeklestirilen Avlu Balikesir Triatlonu’na 268’i yabanci toplam bin 300 triatlet katilarak ter döktü. Baskan Yilmaz, “Olimpiyatlara gidemeyen sporcularin tamami Balikesir Triatlonu’na katildi, gururluyuz” dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, yüzme etabi kanalda gerçeklestirilen ülkedeki tek triatlon sampiyonasina 2. kez ev sahipligi yapti. Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, kusursuz bir organizasyon gerçeklestirmek maksadiyla hazirliklarini tamamlayarak sporculara uygun sartlari eksiksiz bir sekilde sagladi. 2021 Balikesir TTF Triatlon Türkiye Kupasi, 2021 ETU Avrupa Triatlon Sampiyonasi, 2021 ETU Avrupa Gençler Triatlon Sampiyonasi, ve 2021 Balikesir TTF M1-M2 Triatlon Festivali’nde, içlerinde milli triatletlerin de bulundugu 268’i yabanci toplam bin 300 triatlet ter döktü. Yarismalarin final töreninde; Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Balikesir Vali Yardimcisi Sükrü Kara, Avrupa Triatlon Federasyonu Temsilcisi Angeliki Thoma, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Balikesir ilk kez uluslararasi bir Triatlon yarisina ev sahipligi yapiyor

Avrupa Triatlon Birligi’nin organize ettigi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin de katkilariyla gerçeklesen uluslararasi yarislara Türkiye, 15 sporcu ile katildi.

Balikesir, ilk kez uluslararasi bir triatlon yarisina ev sahipligi yapti.

Uluslararasi yarislarin yani sira Türkiye Triatlon Federasyonu; Triatlon Türkiye Kupasi ile M1 ve M2 kategorilerine yönelik Triatlon Festivali heyecanina ortak oldu. Triatlon Türkiye Kupasi’nda; M3, yildiz, genç, elit, yas grubu ve paratriatlon kategorisi sporcular da yarisacak.

Dünyanin gözü Balikesir triatlonundaydi

Uluslararasi platformlarda canli yayinlanan yarismada yabanci muhabirlerin sorularini cevaplayan Baskan Yilmaz, “Belediye baskani olarak sporu her zaman destekliyoruz. Sporu seviyorum, bu organizasyona uluslararasi sporculari ve kulüpleri yarismak için yeniden davet ediyorum. Burada her seyi görebilirsiniz çünkü burasi triatlon için kompakt bir stadyum alan. Bu organizasyonu yaptigimiz için çok gururluyuz. Burada 31 ülkeden 268’i yabanci toplam bin 300 triatlet sporcu var. Olimpiyatlara gidemeyen üst düzey sporcularin tamami Balikesir Triatlonu’na katildi.

Önümüzdeki sene bu organizasyonun daha büyük olacagini düsünüyorum. Yüzme etabinin kanalda gerçeklestirilmesi nedeniyle sporcularin Avlu Balikesir’i dogal stadyum olarak nitelendirerek tercih etmeleri bizleri çok sevindirdi” dedi.

Kaynak: İHA