Ali Koç Açiklamasi 'Içinde Bulundugumuz Transfer Sessizligi Sizi Ürkütmesin'

Transfer çalismalari hakkinda bilgi veren Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç, “Içinde bulundugumuz transfer sessizligi sizi ürkütmesin, bunlar bilinçli yapilan adimlar. En önemlisi takim olmak, bu ruhu gelistirmek, bunu yapmamizi engelleyecek futbolcularla yolumuz ayirmak, yasatacaklarla yolumuza devam etmek” dedi.

Fenerbahçe’de temmuz ayi olagan yüksek divan kurulu toplantisi, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Fenerbahçe Baskani Ali Koç da toplantida sari-lacivertli camiayi ilgilendiren birçok konuda açiklamalarda bulundu.

“250 bin agaç dikme sözünü sizlerin huzurunda vermek istiyorum”

Ülke genelinde yasanan orman yanginlarindan dolayi caninin sikkin oldugunu dile getirerek sözlerine baslayan Ali Koç, “Cumhuriyet tarihinde görülmemis bir yangin olayiyla karsi karsiyayiz. Çikis zamani, pek çok noktadan ayni anda çikiyor olmasi adeta içimizi dagliyor. Hem can kaybi var, yüzlerce yilda yetisen bitki örtüsü kaybi var, tüm canlilarin hayatlarini olumsuz etkileyen bir durumla karsi karsiyayiz ve kahrolmus vaziyetteyiz. Bizler izlerken zorlanirken orada yasayanlarin neler yasadiklarini düsünmek dahi istemiyorum. Vatanimizin bu yanginlarla görmüs oldugu zarar tarif edilemez ve bütün bunu onarmak büyük ugras ve sabir gerektirecektir, zaman alacaktir. Fenerbahçe olarak bizler 19 bin 70 fidan açikladik ama bu sembolik bir rakam. Fenerbahçe Kulübü’nü temsilen sunu taahhüt etmek istiyorum. Hep beraber omuz omuza verip bundan çok daha büyük bir seferberlik yapmamiz lazim. Biz yönetim kurulu olarak tüm Fenerbahçe paydaslarinin tüm çabalarini bir araya getirip aradaki farki yönetim olarak tamamlayarak 250 bin agaç dikme sözünü sizlerin huzurunda vermek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Asi olmaliyiz”

Korona virüs salgininda Türkiye’nin asilama konusunda en iyi ülkelerden biri olduguna vurgu yapan Baskan Ali Koç, “Tabii hatalar oldu, beklentinin aksi gelismeler oldu ama modern çagin ilk defa tecrübe ettigi böyle bir olayda büyük resme bakmak önemli. Ülke olarak iyi bir is çikarttik, asilama konusunda da en iyi ülkelerden biriyiz. Bu yüzden hep beraber olabiliyoruz, bu yüzden sezona seyirciyle baslayacagiz. Saglik Bakanligi’na, tüm saglik personeline ve arka plandaki destek sektörlerinin hepsinin önlerinde saygiyla egiliyorum ve Fenerbahçe camiasi olarak hepsini alkislamanizi rica ediyorum. Yeni dalgalardan bahsediliyor, bu da bir gerçek. Tüm ilgili sektörlere kadar sorumluluk bize düsüyor. Rehavete kapilmadan bizlere düsen sorumlulugu yerine getirmeliyiz, asi olmaliyiz” seklinde konustu.



“Dinamik bir süreçteyiz”

Olagan seçimli genel kurul hakkinda da konusan Koç, “Yüksek Divan Kurulu seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili görüsler var. Ama sunu da bilmenizi istiyorum; sanki biz keyifi bir karar aliyormusuz, nisan ayina atmisiz gibi hava olusturulmasina hassasiyet göstermenizi istiyorum. Nisan ayi baslarinda önümüzdeki seneyi birakin aylari bile bilmemekle beraber seçimli bir ortamin saglanamayacagini gördük. Haziran ayinda neler olacagini da bilmeden önümüzdeki seneye attik. Vefa bey yol haritasini çizdi. Tüzügümüzde böyle olaganüstü sartlarda nasil hareket edilecegi yazmiyor. Vefa baskanin çizdigi yol haritasinda devam etmenin uygun oldugunu düsünüyorum. Burada keyfi, art niyet veya baska bir düsünce yok. Futbolda önümüzdeki sezonda içeriden, disaridan bahsettigimiz durumlar devam edecektir. Yeni bir sezona hep beraber merhaba diyecegiz. Heyecanimizin, inancimizin, pozitif duygularimizin çok yogun oldugu bu süreçte 3 yilin bize kattigi tecrübe ve deneyimlerle olimpiyatlarda heyecanla takip ettigimiz sporcularimiz, sezon hazirliklarini ciddi anlamda tamamlama çabasinda olan basketbol ve voleybol ile dinamik bir süreçteyiz” dedi.



“Pereria seçiminde içimiz son derece rahat”

Teknik Direktör Vitor Pereira’nin takimin basina getirilmesiyle alakali ise Ali Koç, “Tanidik bir ismi görev basina getirdik, bu karardan içim son derece ferah. Biz ne yapsak bir kesik, devamli elestiriliyor. ‘Bielsa dedin, onu getirseydin’ diyorlar. O’nu getirseydik inanin; ‘Bu hayatinda kupa kazanmamis’ diyeceklerdi. Pereria seçiminde içimiz son derece rahat. Buranin kültürünü, futbol sektörünü, medya, hakem dinamiklerini taniyan biri. Olgunlasmis sekilde geri dönmüs. Son derece arzulu, istekli ve dinamik bir arkadasi buraya getirdik. Bu konuda içimiz rahat. Hocamizla ilgili çalisiyoruz, ne yapmaya çalisiyoruz? Öncelikle hocamiz elimizdeki kadroyu derinlemesine incelemek ve kimlerin gidecegine karar vermek istedi. Çok fazla oyuncumuz vardi. Biz sunu yapmaya çalisiyoruz; sahada her seyini veren, bu arma için terinin son damlasina kadar savasan, sorumluluklarini bilen ve yasamini bu sorumluluklarla sürdüren bir takim olmak durumundayiz. Hocamiz bize verdigi raporlar da asagi yukari oyunculari belirledi. Bunlarin bir kismi paylasildi, paylasilmayan isimler de var. Içinde bulundugumuz transfer sessizligi sizi ürkütmesin, bunlar bilinçli yapilan adimlar. En önemlisi takim olmak, bu ruhu gelistirmek, bunu yapmamizi engelleyecek futbolcularla yolumuz ayirmak, yasatacaklarla yolumuza devam etmek. Hocamiz nerelere ihtiyaci oldugunu belirledi. 3 kesin, 4 olabilir, direkt 11’e katki saglayacak oyuncu istiyor. Finansal Fair-Play’e uymamiz lazim, sattigimiz kadar oyuncu alabiliriz. Harcama limitlerine de uymak durumundayiz. Manevra alanimiz kisitlama olmakla birlikte alanimiz var. Agustos ayi transfer penceresi geçmis yillara nazaran farkli olacak. Pandeminin olumsuz etkileri geçen sezondan çok daha fazla yasaniyor. Biz geçen sene ligi tamamlarken yeni sezonda seyircisiz olacagimizi tahmin etmiyorduk. Agustos ayi ilk haftadan sonra yüzlerce oyuncu piyasaya gelecek. Çünkü pek çok kulüp ciddi finansal sikintilar içinde. Ilk 5 lig için söylüyorum. O kadrolari bosaltmak zorundalar. Göreceksiniz düsünemeyeceginiz bazi oyuncular maasinin bir kismi ödenme suretiyle ayrilacaklar. Bilinçli bir beklemedeyiz, içiniz rahat olsun” diye konustu.



“Bizden bir sey gelene kadar çikan hiçbir seye inanmayin”

Gerçegi yansitmayan transfer haberlerine tepki gösteren sari-lacivertlilerin baskani, “Boupendza bir örnek, bir kere görüsmedik ama zannedersiniz yarin gelecek. Vedat Muriqi tatile geliyor, transfere geldi diyorlar. Vedat’i severiz ama o kulübünde devam ediyor. Hiçbir imza atilmadan bugüne kadar transfer duyurmadik. O yüzden bizden bir sey gelene kadar çikan hiçbir seye inanmayin. Bu senenin odagi futbol. Evet spor kulübüyüz ama bu senenin odagi futboldur. Hocamizla koordineli çalismalar, ortak akilla yol haritamiz var. En önemlisi de Samandira. Bu iklimi olusturdugumuza inaniyorum, hoca ve ekibi saglikli bir ortamda çalisacak. Samandira’yi büyüttük. 11 tane daha yeni, rahat büyük odalar yaptik. Futbolcularimiz açisindan rahatlatici unsur bu da. Samandira’daki degisim devam edecek. Futbolu, sampiyon olmayi, sevinmeyi çok özledik. Bu sene o futbol takiminda formayi tasiyan isimler basta olmak üzere bu bilinci bilen her birey istisnasiz bu ciddiyetle görevlerini yapacaktir. Fenerbahçe gibi milyonlarin sevgisini, bagliligini tasiyan bir takimin 7 yil sampiyonluktan uzak kalmasi bizlerin, daha önemlisi takimin üzerinde baski unsuru olusturuyor. Takim da bundan etkileniyor. Biz bu baskiyi bu sene sinerjiye çevirmek durumundayiz. Türkiye’de futbolun rengini sari-laciverte boyamak durumundayiz. Zaman zaman düsecegiz, sikintilarimiz olacak, kötü geçse de o hafta bir sonraki amaca kadar bazi kesimler dünyanin sonu gelmis gibi bir ortam olusturuyorlar. Taraftarimiza sesleniyorum; en düsük anlarimizda size ihtiyacimiz var. Kazanirken desteklemek kolaydir. Pusuda bekleyen bir kadro var. Dolayisiyla ricamiz bu sene sampiyon olmak. Insallah hak ettigimiz noktaya varacagiz. Sizlerden ricam lütfen o panige katilmayin, endiseye mahal vermeyin” seklinde konustu.



“TFF ve baskaninin durusu ve söylemleri saskinlik ve endise verici”

Türkiye Futbol Federasyonu’na da elestirilerini siralayan Ali Koç, “Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu’na deginelim. Son mali genel toplantisi için gidelim, gitmeyelim düsüncesi içerisinde Kulüpler Birligiyle ortak hareket ederek katilmaya karar verdik. Fenerbahçe olarak üstüne basa basa vurguladigimiz 4 büyükler olarak sahiplendigimiz çekincelerimizi TFF ile yasadigimiz sorunlari, güvensizlik ortamini, adil rekabetten uzak olmasini finansal açidan çökmüs konulari burada tek tek siralamayacagim. Fenerbahçe olarak bunlari çok uzun zamandir dile getiriyoruz. Ilk gün ne diyorsak bugün de ayni seyi söyledigimizi kamuoyu gördü. Yayinci, yabanci kurali, finansal adimlar. Biz bu konulari sen, ben, benim, senin forma rengi gözetmeksizin, kisisel tavir algilamadan ortak akilla çözüme kavussun diye en önemli paydas TFF ve baskaninin durusu ve söylemleri saskinlik ve endise verici. Nihat Özdemir size sesleniyorum; konu Ali Koç degildir. Daha önce bize ve sahsima karsi pek çok kez yaptiginiz gibi odagi bu noktaya çekmeyin. Gerçekleri, büyük resmi görün. Ali Koç’un kuyruguna takilmissiniz falan çok çirkin. Tekerlegi yeniden icada gerek yok. Kulüplerle hareket edin, ayni gemidesiniz, sizin ana noktaniz Türkiye’deki liglerdir. Baska bir sey degil. Fenerbahçe olarak bu sorun asilmasinda sizlerle is birligi yapmaya haziriz ama bu garip tutumununuz degistirmediginiz sürece her yerde kapisamaya da haziriz. Bu gerginlik, polemik, sürtüsme taraftarlarimiz gündeminde ciddi anlamda endiseyle karsilanir ve niye endiseyle karsiliyorlar? ‘Baskanimiz dogru söylüyor, ayni çizgide gidiyor’ ama onlarin endisesi bu durusumuzun yol, su, elektrik olarak bize dönememesinden endise duyuyorlar. Biz agzimizla kus tutsak federasyon ve ekibi tutumunu degistirmeyecektir. Federasyonla iyi geçinenlerin ödüllendirildigini görüyoruz. Bizim kimseye yaranma gibi bir durusumuz olmaz. Bir noktada isler bizim dedigimiz noktaya gelecek, Bankalar Birligi’nde oldugu gibi. Fenerbahçe’nin hakkinin sahada ya da saha disinda yenmesini, tertemiz mücadelemizin sekteye ugratilmamasi için elimizde ne gücümüz varsa hepsini sergileyecegimizi buradan ifade etmek isteriz. Ona göre hareket edin, bize kulak verin. Bizim artik tahammülümüz yok. Sadece suna bakmanizi istiyorum. Bizim sikayet ettigimiz pozisyonlarin hepsi direkt skora etki eden pozisyonlar. Her biri direkt skoru etkileyen. Bir tanesi hariç hepsi aleyhimize. Antep’i yendigimiz maçta Szalai’nin golü verilmedi, diger tüm pozisyonlar aleyhimize cereyan etti. Taraftarlari özlemisler, 3-4 bin kisi olimpiyata geldi, görüp hissediyorsunuz Allah’in izniyle insallah bu sene yüzde 50 kapasiteyle baslayacagiz. Ama artik taraftarlarimizin o birikmis coskusuna ihtiyacimiz var. Sikistigimiz maçlari taraftar destegi ile alacagimiz inaniyoruz” cümlelerine yer verdi.

“Stat kapasitelerini yüzde 50’den yüzde 100’e artiralim”

Statlara girisler ile ilgili ya asi ya da PCR testi uygulanmasi teklifini sunan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, “Asiya tesvik açisindan son derece etkili olmus, tebrik etmek lazim. Umarim alinan bu kararlar stattan stada, maçtan maça degismez, umarim her yerde ayni sekilde uygulanir. Biz seyirci yasagina uymaya çalistik ama gittigimiz statlarda farkli uygulamalar gördük. Yüzde 50’den yüzde 100’e artiralim. Bir öneri yapalim ve sadece asi olanlari alalim. Kombine mi, maç basi bilet mi çikalim diyoruz. 34 bin kisi var kombine sahibi son seyircili sezondan. 24 bin kapasitede, 35 bin nasil yapacagiz bunlari düsündük. Bu sezon nasil yaparsak yapalim, siz kombine sahipleri hiçbir zaman hakkinizi kaybetmeyeceksiniz” dedi.



“Kokoskov tam Avrupa’ya alisamadi”

Erkek Basketbol Takimi’nda basantrenör Igor Kokoskov’la yollarin ayrilmasina da deginen Koç, “O geldiginde takim nispeten kurulmustu. Bu sene geçmis yilarin aksine mart nisan ayinda yapmamiz gerekenin yüzde 80’ini, haziran ayinda da göndermemiz gerekenleri gönderdik. ABD’de hazir bir sekilde sezonu beklerken Dallas’tan Igor Kokoskov’a teklif geldi. Normal sartlarda Avrupa’da oldugu zaman oradaki kurallara göre iki kulüp arasina mutabakat gerekiyor ancak NBA’de bir hoca gidince bu mutabakat gerekmiyor. Hocanizi yolladiginizda tazminat gerekiyor ama hoca giderse tazminat yok. Hayirli oldu bence, yeni hocamizla imzalanmis. Kokoskov tam Avrupa’ya alisamadi. Yillarca orada oynayip Avrupa’ya alismak kolay degil, usulen de olsa tesekkür etmek istiyorum. 11-12 Eylül’de hazirlik turnuvamiz var. O turnuvaya Obrodavic ve takimi gelecek. Partizan, Monaco, Unics Kazan ile oynayacagiz. Iyi bir hazirlik kampi olacak. Gerçeklesmesinin de emegi geçen tüm derneklere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ali Koç, 500 TL’lik aidat kararina yönelik gelen tepkilere de cevap vererek, “500 TL neden, dogru anlatirim. Bu aidatin bu seviyeye çikmasinda Vefa beyin sorumlulugu ya da hatasi yoktur. Ferruh Manav bey, hayatimda bir kez iyi bir sey söylediginizi duymadim. Iyi niyetinizden süphem yok. 6 sene yöneticiyken de baskanken de kizgin, kirgin ve öfkelisiniz. Ben artik sizin sorulariniza cevap vermeyecegim” sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA