Adana Demirspor Ve Tuzlaspor'a Sike Iddiasiyla Suç Duyurusu Yapildi

TFF 1. Lig’de geçen sezonunun bitimine 3 hafta kala liderlik mücadelesi verilirken Samsunspor, Adana Demirspor, Tuzlaspor üçgeninde gündeme gelen sike iddialari ile ilgili bir avukat tarafindan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusu yapildi.

Samsunlu olup Istanbul’da yasayan Av. Hüseyin Melih Güneysu tarafindan yapilan suç duyurusunda Adana Demirspor Kulübü yöneticileri ve ilgili oyunculari, Tuzlaspor Kulübü yöneticileri ve ilgili diger oyunculari, Nafiz Hacialioglu, Tuzlaspor Kulübü oyuncusu Anil Karaer ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri süpheli olarak gösterilirken, iddialar söyle siralandi:

“Türkiye Futbol Federasyonu 1. Ligi 2020-2021 sezonunun 31. Haftasinda ligin bitimine son 3 hafta kala Samsunspor ve Adana Demirspor kulüpleri 61 esit puanla ikincilik ve üçüncülük koltuklarini paylasirken Giresunspor 63 puanla birinci sirada mücadele etmektedir. TFF 1. Ligi’nin sampiyonunu belirleyecek en kritik haftalarindan 32. haftada 25 Nisan 2021 tarihinde saat 20:30’da Tuzlaspor - Adana Demirspor ve yine ayni saatte Samsunspor - Boluspor karsilasmasi düzenlenmistir. Süpheliler anili müsabakalarin öncesinde ve sonrasinda TFF Disiplin Talimati 56. Maddesi’ne, 6222 sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Iliskin Kanunun 11. Maddesine ve sair diger hükümlere, Türkiye Futbol Federasyonu Yetkilileri ise Türk Ceza Kanunu’nun 257. Maddesi ve sair diger hükümlere aykiri davranarak suç islemis oldugundan isbu suç duyurusu dilekçesini savciliginiza sunmaktayiz.”

Yapilan suç duyurusunda, Tuzlaspor Kulübü’nün 32. hafta karsilasmasi Adana Demirspor maçina 24 saat kala bes tane as kadro oyuncusunu kadro disi birakmasi ve kulübün teknik direktörü Suat Kaya’nin görevine son vermesi, 33. hafta karsilasmasinda ise bu bes oyuncuyu as kadroya tekrar almasi, son hafta karsilasmasi öncesi Tuzlaspor Kulübü yöneticilerinden Nafiz Hacialioglu’nun sosyal medya üzerinden Giresunspor’un sampiyonlugunu tebrik etmesi, bu paylasimlarla ilgili TFF’nin idari sorusturma baslatmamasi ve yaptirim uygulamamasi, Adana Demirspor’un resmi sosyal medya hesabi üzerinden yapilan paylasimda 32. hafta karsilasmasi öncesi Tuzlaspor oyuncusu Anil Karaer’in, Adana Demirspor Baskani ve yöneticileriyle birlikte Adana Demirspor’un idmanina katildiginin görülmesi ve oyuncunun maça saatler kala Adana Demirspor Baskani ile fotografini paylasip ona hitaben; "Her seyin en güzeli seninle olsun Baskanim" demesi, Adana Demirspor Kulübü yöneticileri tarafindan Tuzlaspor’a, Samsunspor ile yapacagi maçlar öncesi suç olusturacak sekilde tesvik primi verildigi iddiasi, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri hakkinda da ilgili olay hakkinda idari sorusturma baslatmayip olaylari aydinlatmamasi, sokaga çikma kisitlamasi saatinde yapilan Adana Demirspor - Giresunspor müsabakasinda Adana Demirsporlu yöneticilerin binlerce Adana Demirsporlu taraftari Yeni Adana Stadi’na kabul etmesi, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin de taraftarlarin stada girisini önleyememesi ve Adana Demirspor kulübü hakkinda idari sorusturma baslatmamasi suça konu olaylar olarak siralandi. Bu iddialar ve liderlik mücadelesine etkisinin arastirilmasi talep edildi.

Savciliktan Teknik Direktör Suat Kaya, oyunculardan Rogerio Thuram, Gökcan Kaya ve Ahmet Yazar’in tanik olarak dinlenilmesi talep edildi. Iddialarla ilgili sosyal medya paylasimlari, gazete haberleri de sunuldu.

Kaynak: İHA