2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Yari Finale Yükselen Milli Boksör Busenaz Sürmeneli Açiklamasi

'Arkamda milyonlarin oldugunu biliyorum'.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda kadinlar 69 kiloda Ukraynali rakibi Anna Lysenko'yu maglup ederek yari finale yükselen milli boksör Busenaz Sürmeneli, arkasinda milyonlarin oldugunu bildigini belirtti.

Sürmeneli'nin sporcusu oldugu Trabzonspor Kulübünün internet sitesinde yer alan açiklamada, seri basi olarak katildigi organizasyonda ilk turu bay geçen sporcunun, son 16 turunda ise Polonyali rakibi Karolina Koszewska'yi net bir skorla yendigi animsatildi.

Basarili boksörün çeyrek final müsabakasinda rakibi Anna Lysenko'yu da maglup ettigi vurgulanarak, "Seninle gurur duyuyoruz Busenaz. Sporcumuzu tebrik ediyor, yari finalde basarilar diliyoruz." denildi.

Açiklamada, 23 yasindaki Busenaz Sürmeneli'nin ifadelerine de yer verildi.

Arkasinda milyonlarin oldugunu bildigini vurgulayan Busenaz Sürmeneli, sunlari kaydetti:

"Madalya maçlari zordur. Ben de bu nedenle maça temkinli basladim. Sonunda kazandim ve kadinlar boks bransinda madalya kazanan ilk sporcu oldum. Kulübüm Trabzonspor'a ve Trabzon'a tarihte ilk kez olimpiyat madalyasi getirecegim için çok mutluyum. Ancak yolum devam ediyor. Bundan sonraki maçlarim daha zor olacak ama ben her seyin daha da güzel hale gelecegini düsünüyorum. Arkamda milyonlarin oldugunu biliyorum. Kulübüme, teknik ekibime, bu saatte kalkip benim için dua edenlere, maçimi izlerken destek veren herkese tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA