Uludag Bisiklet Tirmanisi Basliyor

Osmangazi Belediyesi’nin bu yil ilk kez düzenleyecegi Uludag Bisiklet Tirmanisi öncesi sporcular sirt numaralarini aldi. Ayrica bisiklet tutkunlari, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezerek moral depoladi.

Saglikli bir yasama dikkat çekmek adina ‘Uludag Bisiklet Tirmanisi’ yarismasi düzenleyen Osmangazi Belediyesi, toplam 282 bisiklet tutkununa ev sahipligi yapacak. Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürlügü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Il Temsilciligi, Yesil Pedal Spor Kulübü isbirligiyle yarin gerçeklesecek yaris, Bursa Millet Bahçesi (Eski Atatürk Stadi) önünden start alacak. 31,7 kilometre parkur sonunda Uludag Sarialan’a ulasacak yarisçilar ise birbirinden farkli hediyelerle ödüllendirilecek.

Bursa’nin dogal güzelliklerini tanitacak yaris öncesi etkinlik hakkinda açiklama yapan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, tüm sporculara basarilar diledi. Baskan Dündar, "Bu yil ilk kez düzenleyecegimiz Uludag Bisiklet Tirmanisi ile yeni bir heyecana ortak olacagiz. Kadin ve erkek olmak üzere; 18-20 yas grubundan baslayarak, 60-64 yas grubuna kadar 26 farkli yas kategorisinde planlanan yarista takim siralamasi olmayacak. Parkuru basariyla tamamlayan her katilimci birer ani madalyasi alacak. Genel klasman siralamasinda dereceye giren sporcularimiz için özel ödüllerimiz olacak. Yas gruplarinda dereceye giren ilk üç sporcu da kupalarina kavusacak" dedi.



Bisiklet heyecanina ’kardes’ destegi

Yarisin renkli görüntülere sahne olacagini belirten Baskan Dündar, "Yarismacilarimiza sirt numaralarinin yani sira içerisinde elektronik çip ve ani formasi gibi çesitli hediyelerin bulundugu bir çanta verdik. Programimizin heyecanina Bosna Hersek kardes sehrimiz Stari Grad Belediye Baskani Ibrahim Hadzibajric ve ekibi de dahil oldu. Burada kayitlarini tamamlayan sporcularimiz müzemizi gezme imkani buldu. Insallah, güzel bir etkinlige imza atacagiz. Yarismamizi geleneksellestirerek, bisiklet tutkunlarinin kalbine dokunacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA