Türkiye Güres Federasyonu Baskani Aydin'dan Milli Takim Kampina Ziyaret

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Musa Aydin, milli takim kampini ziyaretti.

Geçen yil pandemi nedeniyle yapilamayan ve 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nin baslamasina kisa bir süre kala hazirliklarini Bolu’da sürdüren serbest güres milli takim kampini Türkiye Güres Federasyonu Baskani Musa Aydin ziyaret etti. Takimin son durumu hakkinda teknik heyetten bilgiler alan Baskan Aydin, daha sonra güresçilere sohbet etti. Musa Aydin, daha sonra millilerin kosu idmaninda da yer aldi. 2016 Rio’da yapilan son olimpiyatlarda Türkiye’nin gururu olduklarini söyleyen Musa Aydin, güresin Türk sporunun lokomotif bransi oldugunu belirtti.

Olimpiyatlarda elde edilen toplam 91 madalyanin 63’ünü, 39 olimpiyat altin madalyasinin da 29’unu güreste aldiklarini söyleyen Aydin, "2016 Rio Olimpiyatlari’nda ülkemizin kazanmis oldugu 8 madalyanin 5’ini güreste kazandik. Bu anlamda hem devletimizin hem milletimizin bizden beklentisi yüksek. Sporcularimizin kamplarini ziyaret ettigimde onlarin hirsi ve çalisma azmi de beni fazlasiyla mutlu ediyor. Öyle inaniyorum ki geçmis yillarda oldugu gibi Tokyo Olimpiyatlari’nda da ülkemizi basariyla temsil edecegiz" dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere, serbest stilde 57 kiloda Süleyman Atli, 86 kiloda Osman Göçen, 97 kiloda Süleyman Karadeniz, 125 kiloda Taha Akgül, Grekoromende 60 kiloda Kerem Kamal, 97 kiloda Cenk Ildem, 130 kiloda Riza Kayaalp, kadinlarda 50 kiloda Evin Demirhan ve 76 kiloda Yasemin Adar vize almisti.

Kaynak: İHA