Türk Sporunun Lokomotifi Güres, Olimpiyatlarda Yine Basi Çekmek Istiyor

Serbest Güres Milli Takimi Antrenörü Abdullah Çakmar: 'Geçmise baktigimiz zaman (olimpiyatlarda) 39 altin madalyanin 29'unu güres aldi. Ikincilik ve üçüncülüklere sevinemiyoruz. O yüzden bizim sorumlulugumuz burada çok üst düzeyde' 'Tokyo'da yine lokomotif brans olup, insallah Türk spor tarihine geçecek altin madalyalarla ülkemize dönmek istiyoruz'

MEHMET EMIN GÜRBÜZ - Serbest Güres Milli Takimi Antrenörü Abdullah Çakmar, Türk sporunun lokomotif bransi olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'ndan altin madalyalarla dönüp, tarihe geçmek istediklerini söyledi.

Çakmar, AA muhabirine, Bolu'da kamp yapan milli takimin olimpiyat hazirliklarini sürdürdügünü aktardi.

Yogun tempoda devam eden kampin verimli geçtigini belirten Çakmar, son viraja girdiklerini kaydetti.

Önceki olimpiyatlara takim kaptani milli güresçi Taha Akgül'ü dünya sampiyonu olarak götürdüklerini aktaran Çakmar, "Simdi de olimpiyat sampiyonu olarak götürüyoruz. Süleyman Atli'nin Avrupa ikinciligi vardi, simdi iki Avrupa sampiyonlugu kazandi. Süleyman Karadeniz'in hiç derecesi yoktu, Avrupa sampiyonu ve Avrupa ikincisi olarak götürüyoruz. Genç güresçimiz Osman Göçen, 23 yas alti gurubunda dünya üçüncüsü oldu. Deneyimli bir takima sahibiz." diye konustu.

Çakmar, antrenmanlarda teknik ekip ile sporcular arasinda birlik ve beraberlik saglandigini, aile ortami olusturduklarini anlatarak, çalismalari en üst düzeyde tamamlayarak olimpiyatlara gitmek istediklerini dile getirdi.

- "Tarih her zaman sampiyonlari konusur"

"Tarih her zaman sampiyonlari konusur." diyen Çakmar, "Geçmise baktigimiz zaman (olimpiyatlarda) 39 altin madalyanin 29'unu güres aldi. Ikincilik ve üçüncülüklere sevinemiyoruz. O yüzden bizim sorumlulugumuz burada çok üst düzeyde. Özellikle takim kaptanimiz Taha Akgül'ün 8 Avrupa sampiyonlugu, 2 dünya ve 1 olimpiyat sampiyonlugu var. Bu anlamda Taha'nin tekrar bir altin madalya kazanmasini ve diger sporcularimizla birlikte Türk spor tarihine damga vurmayi istiyoruz." seklinde konustu.

Çakmar, her seyin yolunda gittigini, sakatliklara ve hastaliklara yer vermek istemediklerini belirterek, Türk halkindan dua beklediklerini vurguladi.

Milli sporcularin gece gündüz demeden özverili bir sekilde yogun tempoda çalistigini kaydeden Çakmar, "Bu fedakarliklarin neticesinde insallah Tokyo Olimpiyatlari'ndan madalyalarla ülkemize dönmek istiyoruz. Dört sporcumuza altin madalya kazandiracak sekilde antrenmanlarimizi yapiyoruz. Mental olarak da antrenman yapiyoruz çünkü beyinde güres olmazsa sampiyonluklar gelmez. Tokyo'da yine lokomotif brans olup, insallah Türk spor tarihine geçecek altin madalyalarla ülkemize dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA