Tenis Hakemlerine Egitimleri Elazig'da Veriliyor

Türkiye Tenis Federasyonu faaliyet programinda yer alan çizgi ve gözlemci hakemlik kurs programi, Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün ev sahipliginde gerçeklestiriliyor.

Pandemi dolayisiyla yaklasik 4 ay ertelenen tenis hakemlik kursu Elazig’da basladi.

Elazig basta olmak üzere Bingöl, Malatya, Diyarbakir, Gaziantep ve Tunceli’den gelen katilimcilarla 2-3-4 Temmuz tarihlerinde Çok Amaçli Spor Merkezi salonunda ve tenis kortlarinda egitim veriliyor. Kurs sonunda yapilacak sinavla Tenis Federasyonu, yeni hakemlerini bünyesine katmis olacak.

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren, bakim-onarim çalismalarini baslattiklari kaçik tenis kortlari ve yapmayi planladiklari kapali kort ile sahalari müsabakalara ve antrenmanlara hazir hale getireceklerini söyledi.

Eren, "Bu vesile ile de hakemlik kurslarinin ilimizde yapilmasi güzel bir isabet oldu. Turnuvalar bölge maçlari ve final müsabakalari gibi önemli organizasyonlara ev sahipligi yapmis olacagiz. Farkli branslarda farkli hakemlik veya antrenörlük kurslarini takip ediyoruz, sehrimize katacagimiz her bir deger için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA