Sivasspor'un Yeni Sezon Hazirliklari Devam Ediyor

Teknik direktör Riza Çalimbay: 'Geçen sezon bana göre ligin en iyi takimlarindan biri Sivasspor. Ikinci yaridaki istikrarli gidisimiz, bizi mükemmel bir yere getirdi. Aynisini devam ettirecegiz'

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor, yeni sezon hazirliklarini kamp yaptigi Bolu'da sürdürüyor.

Kirmizi beyazli ekip, teknik direktör Riza Çalimbay yönetiminde antrenman yapti. Isinma hareketleriyle baslayan ve dayaniklilik kosusuyla devam eden antrenman, soguma hareketlerinin ardindan tamamlandi.

Riza Çalimbay, antrenman öncesinde gazetecilere yaptigi açiklamada, yeni sezonun bütün takimlar için güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Bolu kampinin 19 Temmuz'a kadar devam edecegini aktaran tecrübeli teknik adam, yogun bir antrenman programlari oldugunu söyledi.

Çalimbay, transfer çalismalarina deginerek, sunlari kaydetti:

"Iyi oyuncular almak zorundayiz çünkü Avrupa kupalarinda geçen sezon çok sanssiz zamanlar yasadik. Ayni seyleri yasamamak için de bu sene alacagimiz oyuncular çok önemli. Takimimiza katkida bulunacak oyuncularimiz çok önemli. Yaptigimiz planlama kapsaminda 4-5 transfer yapmaya çalisiyoruz. Iyi oyuncular alirsak, bizim için çok büyük avantaj olacak. Zaten oturmus bir kadromuz var. Gelen arkadaslarimizin da iyi bir katki verirse, daha iyi, alternatifli bir kadromuz olacak."

- "Avrupa kupalari bizim için çok önemli"

UEFA'nin bu sezon ilk kez düzenleyecegi Avrupa Konferans Ligi'nde mücadelede edeceklerini hatirlatan Çalimbay, "Avrupa kupalari bizim için çok önemli. Ligden önce baslayacagimiz için, bu maçlar hakikaten hazirlik gibi olacak. Bu maçlarimizi iyi bitirmek zorundayiz." seklinde konustu.

Çalimbay, geçen sezon Sivasspor'un 19 maç yenilmeyerek bir rekor kirdigini animsatarak, "Geçen sezon bana göre ligin en iyi takimlarindan biri Sivasspor. Ikinci yaridaki istikrarli gidisimiz, bizi mükemmel bir yere getirdi. Aynisini devam ettirecegiz. Tek hedefimiz bu. Lig bu sene çok zor olacak. Herkes iyi transferler yapmaya basladi. Hazirlik dönemimizi de mükemmel sekilde geçirmemiz gerekiyor. Alacagimiz oyuncularin çok iyi olmasi gerekiyor. Ondan sonra zaten bütün is bizde. Çok çalisarak tekrar iyi bir yere gelecegiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni sezonda statlara yüzde 50 kapasitede seyirci alinmasi kararini degerlendiren Çalimbay, "Seyirci karari bu sezonun en güzel seylerinden biri çünkü futbol taraftarsiz olmaz. Herkes kendi taraftarinin varligini hissedecek ve onlarin destegini alacak. Pandemiden önce biz taraftarimizla kendi sahamizda hiç maglubiyet almadik. Taraftar bence futbolun her seyi. Onlarsiz maçlarin tadi tuzu kesinlikle olmuyor. Yüzde 50 ile basliyoruz, insallah ileride daha da fazlalasir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA