Hakan Keles Açiklamasi 'Süper Lig'de Kalici Olmak Ve Renk Katmak Istiyoruz'

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles, Süper Lig’de kalici olmak için çalisacaklarini söyledi. Keles, ayrica takima en az 10 oyuncu daha transfer etmek istediklerini ifade ederek TFF’nin almis oldugu yabanci oyuncu kuralini da dogru buldugunu açikladi.

Süper Lig’in yeni takimlarindan Giresunspor sezon öncesi Erzurum Yüksek Irtifa Kamp Merkezinde çalismalarini sürdürüyor. Teknik Direktör Hakan Keles yönetiminde antrenmanlarini sürdüren Karedeniz ekibi, günü çift idmanla tamamliyor. Gündüz bölümünde daha çok denge ve kuvvet çalisan Giresunspor, aksam antrenmaninda ise topla çalismalar gerçeklestiriyor. Antrenmanda açiklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles, Giresunspor’un uzun süren Süper Lig hasretinin bittigini ifade ederek, "Giresunspor’da uzun süreli bir Süper Lig hasreti vardi. Geçen sezon rekorlar kirarak buraya çikmayi basardik. Bizim için mutluluk verici bir durum. Tekrar Erzurum’a gelmeye karar verdik. Çünkü Erzurum bize ugurlu geldi diyebiliriz. Tabi buradaki çalisma sartlari çok iyi durumda. Çalismalarimiza basladik" seklinde konustu.



"Süper Lig’de kalici olmak istiyoruz ve renk katmak istiyoruz”

Süper Lig’de kalici olmak için çalisacaklarini belirten Keles, "Kalici olmak için gece gündüz çalisacagiz. Süper Lig’de kalici olmak istiyoruz ve renk katmak istiyoruz. Basarili olmak için çabalayacagiz. Geçen yil Erzurum’a geldigimizde kötü durumdaydik. Çünkü kadromuzda sadece 2 tane profesyonel sözlesmeli oyuncu vardi. Transfer tahtamiz kapaliydi. Bizde gençleri buraya getirmistik. Bu yil yine transfer yasagimiz olmasina ragmen geçen yildan daha iyi durumdayiz. Geçen yil sürekli oynayan oyuncularimizi kadroda tutmayi basardik. Transferimizi açmaya ugrasacagiz, takviyelerimizi yapacagiz" ifadelerini kullandi.

"10 oyuncu daha transfer etmemiz gerek”

En az 10 oyuncu transferine ihtiyaç duyduklarini kaydeden Teknik Direktör Keles, "Transfer riskli bir is ve emek sarf etmek gerekiyor. Kulübümüzün yapisina uygun oyunculari seçmeye çalisiyoruz. Su anda 4-5 oyuncu takviyesi yaptik ama 10 oyuncu daha almamiz lazim. Transferde hata yapmak istemiyoruz. Geçen yil bunu basardik. Yaptigimiz çogu transferde iyiydik. Kaleci, sag bek ve sol bek transferlerimiz Türk olacak. Agirlikli olarak bazi bölgeleri Türk yapip ileriyi daha çok yabanci oyunculardan kurulu düsünüyoruz. Forma sansi tabi kime gelirse ona verecegiz. 28 oyuncumuzun 14’ü Türk 14’ü yabanci olacak” diye konustu.



"TFF’nin almis oldugu yabanci oyuncu kuralini dogru buluyorum”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun almis oldugu yabanci oyuncu kuralinin isabetli bir karar olduguna da deginen Keles, "Türk takimlarinin 11 yabanci ile sahaya çikmasini dogru bulmuyorum. TFF’nin almis oldugu yabanci oyuncu kuralini dogru buluyorum. Bence iyi ve mantikli bir karar alindi. 11 tane yabanciyla oynayan takimlar zorluk çekecekler. Türk oyuncu bulmakta zorlanacaklardir ama istedigimiz buydu Türk oyuncularin daha fazla oynamasiydi. Benim için sorun yok serbest olabilirdi. Ben 3 oyuncunun mantikli oldugunu düsünüyorum" açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA