Güres Federasyonu Baskani Aydin Açiklamasi 'Tokyo Olimpiyatlari'nda Da Ülkemizi Basariyla Temsil Edecegiz'

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Musa Aydin, geçmis yillarda oldugu gibi Tokyo Olimpiyatlari'nda da Türkiye'yi basariyla temsil edeceklerini söyledi.



Federasyondan yapilan açiklamaya göre Musa Aydin, Tokyo Olimpiyatlari hazirliklarini Bolu'da sürdüren Serbest Güres Milli Takimi'ni ziyaret etti.

Takimin son durumu hakkinda teknik heyetten bilgi alan Aydin, daha sonra güresçilerle sohbet etti. Baskan Aydin, ardindan millilerin kosu idmaninda da yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Musa Aydin, 2016 Rio Olimpiyatlari'nda Türkiye'nin gururu olduklarina isaret ederek, güresin Türk sporunun lokomotif bransi oldugunu vurguladi.

"Olimpiyatlarda alinan 91 madalyanin 63'ünü güreste kazanmisiz. 39 olimpiyat altin madalyasinin 29'unu güreste almisiz." ifadelerini kullanan Aydin, sunlari kaydetti:

"2016 Rio Olimpiyatlari'nda ülkemizin kazanmis oldugu 8 madalyanin 5'ini güreste kazandik. Bu anlamda hem devletimizin hem de milletimizin bizden beklentisi yüksek. Sporcularimizin kamplarini ziyaret ettigimde onlarin hirsi ve çalisma azmi beni fazlasiyla mutlu ediyor. Inaniyorum ki geçmis yillarda oldugu gibi Tokyo Olimpiyatlari'nda da ülkemizi basariyla temsil edecegiz."

Tokyo Olimpiyatlari'nda Türkiye'yi güres bransinda 9 sporcu temsil edecek.

Serbest stilde 57 kiloda Süleyman Atli, 86 kiloda Osman Göçen, 97 kiloda Süleyman Karadeniz, 125 kiloda Taha Akgül, grekoromende 60 kiloda Kerem Kamal, 97 kiloda Cenk Ildem, 130 kiloda Riza Kayaalp, kadinlarda ise 50 kiloda Evin Demirhan ve 76 kiloda Yasemin Adar olimpiyat kotasi almisti.

Kaynak: AA