Gümüshanespor'un 18.Baskani Ertürk Yakut Oldu

Uzun yillar 2. ligde mücadele eden ve bu sezon bir alt lige düsen Gümüshanespor’da olaganüstü kongre yapildi. Tek listeli kongrede baskanliga Ertürk Yakut seçilirken, kulübün sirketlesme islemine de onay verildi.

Gümüshanespor’un Tekke köyünde bulunan tesislerinde gerçeklestirilen kongrenin divan baskanligini Belediye Baskani Ercan Çimen, üyeliklerini ise Gençlik ve Spor Il Müdürü Mücahit Atalay ve Nedim Yalçin yapti.

Kulüp Baskani iken istifa eden Vahit Olgun’un yerine bu görevi 6 aydir sürdüren Engin Ugur’un konusmasiyla baslayan kongrede yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve tahmini bütçe ile denetleme kurulu faaliyet raporlari okunarak ibra edildi.

Kulübün profesyonel futbol subesinin Gümüshane Sportif Faaliyetler Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine devredildigi kongrede ayrica sirketle ilgili tüzük degisiklikleri görüsülerek karara baglandi.

“Büyük Gümüshanespor’u layik oldugu yere tasiyacagiz”

Tek listeyle yapilan olaganüstü kongre ile ilerleyen dönemde gerçeklestirilecek olan büyük kongreye kadar görevi devralan Gümüshanespor’un 18. baskani Ertürk Yakut, yönetimiyle birlikte kulübe klasik baskanlik yapmayacaklarini belirterek, “Büyük kongreye kulübümüzü tasimak için 21 kisilik yönetimimiz ve 33 kisilik ekibimizle bu göreve geldik. O gün Gümüshanespor’un daha iyi yerlere gelmesi için bugünden filizleri atacagiz. Büyük Gümüshanespor’u layik oldugu yere tasiyacagiz. Gecemizi gündüzümüze katip elimizden geleni yapacagiz. 3 yildir Gümüshanespor’la taraftar ve halk arasinda çok ciddi bir kopukluk var. Bunun nedenleri takim içerisinde yasanan gelgitler, sürekli baskan degisiklikleri, yasanan olumsuzluklar, ekonomik sikintilar sayilabilir. Sehir ve takimimiz birbirine küskün. Bunun ortadan kalkmasi için gereken her seyi hep beraber yapacagiz. Önemli olan Gümüshanespor’un marka degerinin yükselmesidir. 4-5 aydir çok ciddi bir inceleme ve arastirma içerisindeyiz. Ekibimizle bunu gerçeklestirecegiz. Gümüshanespor’u hak ettigi yere tasimaya çalisacagiz, bütün görüs ve fikirlere açigiz” dedi.

Kongrenin divan baskanligini yapan Belediye Baskani Ercan Çimen ise kulübün kurulusundan bugüne emek veren herkese ve onursal baskanlari Aydin Dogan ile Milletvekili Haci Osman Akgül’e tesekkür etti.

“Gümüshanespor bizim her seyimiz, adeta evladimiz gibi”

Gelinen noktada bundan sonra kulübün gençler tarafindan açik ve seffaf bir sekilde yöneteceklerini kaydeden Çimen, “Kulübümüzü büyük kongreye kadar bu yönetim ve sirket götürecek. Amacimiz kulübümüzü profesyonel sekilde yönetmek. Bununla beraber sirketlesmeyi hayata geçirmek. Gümüshanespor bizim her seyimiz, adeta evladimiz gibi. 25 yildir hep yaninda olduk” dedi.

Raporlara göre Gümüshanespor kulübünün 12 milyon 743 bin TL borcu oldugu anlasilirken, Ertürk Yakut baskanligindaki yeni yönetimde su isimler yer aldi:

Sezai Köprülü, Engin Ugur, Erol Ocakli, Korhan Çubukçu, Arif Hikmet Eskicioglu, Fikret Orak, Didem Dilan Gürer, Recep Can, Isa Sanlitürk, Engin Karabulut, Günay Muslu, Umut Öztürk, Ercan Tas, Faruk Demir, Fazil Ceylan, Tahir Öztürk, Emre Albayrak, Ihsan Pelit, Senel Koç, Fethi Dabag.

Kaynak: İHA