Galatasaray Futbol Takimi Doktoru Yener Ince, Sakat Futbolcularin Son Durumuyla Ilgili Açiklamada Bulundu

Galatasaray Futbol Takimi Doktoru Yener Ince, 2021-2022 sezonu hazirliklarini sürdüren sari-kirmizililarda sakatligi olan oyuncularin son durumlariyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yener Ince, sari-kirmizili futbolcular Omar Elabdellaoui, Mustafa Muhammed, Jimmy Durmaz ve Taylan Antalyali ile ilgili GS TV'ye açiklama yapti.

Yilbasi gecesi yasadigi havai fisek kazasi nedeniyle gözlerinden yaralanan Norveçli sag bek Omar'in bugüne kadar birçok operasyon geçirdigini belirten Ince, "Son 2 asamaya geldik. Omar'in kiz kardesiyle doku uyumu yüzde 100. Gözüne kiz kardesinden kök hücre nakli yapilacak. Bu islem bir ay sonra yapilacak. Bunu takip eden bir ay sonrasinda da bir kadavradan bu kök hücrenin üstüne kornea nakli eklenecek. Bunlar çok önemli ameliyatlar. Ameliyatlarin neticesinde Omar'in bu gözünün de çok büyük oranda toparlamasini bekliyoruz. Diger gözü yüzde 100 görmeye basladi. Bu süreçte Omar, idmanlarin bir kisminda bizimle beraber olacak. Çok iyi durumda. Insallah gözle ilgili problemini saglikli bir sekilde çözebilirsek Omar da önümüzdeki aylarda bizimle beraber olacak." ifadelerini kullandi.

Misirli santrfor Mustafa Muhammed'in Dinamo Bükres ile yapilan hazirlik maçinda sanssiz bir sakatlik yasadigini aktaran Yener Ince, "Kötü bir darbe aldi. Darbeye bagli olarak dizinde bir esneme oldu. Baglarda herhangi bir kopma ve benzeri bir sey olmadi. Ancak esnemenin ve kemik ödeminin getirdigi sinirlamalari var. Bunlari asmaya çalisiyoruz. Günbegün daha iyiye gidiyor. Bugün kendisiyle özel bir program dahilinde çalistik. Aldigimiz reaksiyon son derece iyi. Insallah böyle giderse beklenenden önce bizimle beraber olmasi mümkün olacak. Önümüzdeki hafta içinde bir degerlendirme yaparak daha güzel seyler söyleyecegiz." diye konustu.

Isveçli futbolcu Jimmy Durmaz'in kalçasindan ciddi bir probleminin bulundugunun altini çizen sari-kirmizili kulübün doktoru, "Kalça operasyonu gerçeklestirdik. Ameliyati güzel geçti. Ciddi anlamda toparladi. Önümüzdeki hafta bizimle beraber olacak. Durumu bekledigimizden daha iyiye gidiyor." seklinde görüs belirtti.

Milli futbolcu Taylan Antalyali'nin kasik fitigi ameliyati oldugunu hatirlatan Ince, "Taylan'in 10 Temmuz'a kadar dinlenmesi gerekiyor. 10 Temmuz'dan sonra o da antrenmanlara baslayacak." degerlendirmesinde bulundu.

Yener Ince, son olarak ülkesi Brezilya'dan dönen savunma oyuncusu Marcao'nun da karantina sürecini tamamladigini ve takimla çalismalara basladigini kaydetti.

Kaynak: AA