Fenerbahçeli Yönetici Selahattin Baki'den Vitor Pereira Yorumu Açiklamasi

'Pereira'nin, kariyeri itibarsizlastirilacak bir teknik direktör oldugunu düsünmüyoruz' 'Görüstügümüz hoca adaylarina baktigimiz zaman son 56 yilda en yüksek puan ortalamasini yakalayan, ciddi basarilar kazanmis, basari kazanmasa bile tepelere oynamis bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bizim bu sene vakit kaybi diye bir seyimiz söz konusu degil. Öyle bir kredimiz yok' 'Pereira'nin transferlerden haberi vardi' 'Taraftarimizdan bu sene etrafimizda kenetlenmesini istiyoruz, bu sene kritik. Kol kola girip bu yarim kalan hikayeyi tamamlamamiz lazim, bu sene çok kritik' '45 ay evvel bir deplasmandan dönerken laf lafi açti, Caner ile bu konuyu konustuk. Bana kendisi anlatti, disariya yansiyan kadar büyük bir olay olmadigini söyledi'

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, sari-lacivertli futbol takiminda yeniden teknik direktörlük görevine getirilen Vitor Pereira ile ilgili, "Pereira'nin, kariyeri itibarsizlastirilacak bir teknik direktör oldugunu düsünmüyoruz." dedi.

Baki, sari-lacivertli ekibin Fenerbahçe Dereagzi Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde gerçeklestirdigi antrenman esnasinda basin mensuplarina açiklamada bulundu.

Sözlerine 3 Temmuz sürecine iliskin açiklamalarla baslayan Baki, "Bu hain terör örgütünün Fenerbahçe'mize organize ettigi kumpastan bu yana 10 koca yil geçti. Bu 10 sene geçtikten sonra bugünkü duruma baktigimizda biz o gün de hakliyiz demistik, bugün de diyoruz. Bu kumpasi kuranlarin hepsi bugün ya hapiste ya firari durumda ya da vatan haini konumunda ama bugün Fenerbahçe burada dimdik ayakta. Her zaman söyledik hakliyiz, kazanacagiz diye ve kazandik. Tabii bu 10 senelik süreçte en karanlik ve umutsuz görünen günlerde gerek Fenerbahçe camiamiz için gerek haksiz yere kumpasa ugrayan askerlerimiz için gerek Cumhuriyetimiz için sari-lacivert duvari kuran, bu karanliga fener olan her bir bireye selam olsun." ifadelerini kullandi.

Baki, futbol takiminin teknik direktörlügü için birkaç adayla görüstüklerini ve Vitor Pereira'da karar kildiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Kimseyi bulamadik da Vitor Pereira'yi getirdik gibi bir hava olusturuldu ama kesinlikle öyle bir sey yok. Zaten kariyer olarak kesinlikle Pereira'nin, kariyeri itibarsizlastirilacak bir teknik direktör oldugunu düsünmüyoruz. Görüstügümüz hoca adaylarina baktigimiz zaman son 5-6 yilda en yüksek puan ortalamasini yakalayan, ciddi basarilar kazanmis, basari kazanmasa bile tepelere oynamis bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bizim bu sene vakit kaybi diye bir seyimiz söz konusu degil. Öyle bir kredimiz yok. Bizim bu sene Samandira'ya gelecek, esofmanini giyecek, hemen tekeri döndürecek bir teknik direktör arayisimiz vardi. Bununla beraber görüstügümüz her hoca adayiyla da takimin analizini yaptirdik. Buraya kim gelecekse de hemen hemen hazir gelecekti. Yani dersini çalismis, kendi teshisleriyle gelecekti. Çok dogaldir ki daha önce Fenerbahçe'de çalismis, basarinin ucundan bana göre kil payi dönmüs ve gerçekten teknik direktörlük öz geçmisine 'Ben Fenerbahçe'de sampiyon oldum'u yazdirmak isteyerek buraya geliyor."

Pereira'nin Fenerbahçe'de sampiyon olamamasini unutamadigini kendilerine anlattigini dile getiren Baki, söyle devam etti:

"Taraftarin hakli oldugu birçok konu da olabilir ama isin içinde Fenerbahçe oldugu zaman haberler daha degerli oldugu için biraz daha abartilarak maalesef sunuluyor. Insanlar gaza getiriliyor. Bizim ilk resmi maçimiza neredeyse 40 gün var. Yani biz Topuk Yaylasi'na hocamizla beraber çikiyoruz. Tabii ki pazartesi dedik cuma açiklandi, o 4-5 günlük süreç için elestirileri kabul edebiliriz ama sanki dünyanin sonu, Fenerbahçe hiçbir hoca bulamiyor, Fenerbahçe hocasiz sezona basliyor gibi bir algi yapildi. Bizim Avrupa'da ön eleme oynayan rakiplerimiz de hocasiz sezon açti ama bir kisi konusmadi. Bunu da futbol kamuoyunun takdirine birakmak istiyorum."

- "Pereira'nin transferlerden haberi vardi"

Selahattin Baki, teknik direktör açiklanmadan önce gelen ve giden oyunculardan Vitor Pereira'nin haberi oldugunu ifade etti.

Portekizli teknik adamin görüsme esnasinda maddi konulara hiç girmediginin altini çizen Baki, "Son derece içimiz rahat. Görüstügümüz bütün hocalara tesekkür ediyorum. Birçok sebepten ötürü hem vakit kaybetmemek hem burayi taniyor olusu açisindan, ülke ve medya dinamiklerini biliyor, buradaki baskiyi biliyor. Taraftarla iyi bir diyalogu vardi hem duygusal hem tutkulu hem de içinde kalmislik. Tüm bunlarin devaminda bir de kendisinin takimla ilgili bize vermis oldugu analizler, Vitor hocamizda karar kilmamiza sebep oldu, hayirli olsun." degerlendirmesinde bulundu.

Vitor Pereira'nin 5 Temmuz'da baslayacak Topuk Yaylasi kampindaki ilk idmanda takimin basinda olacagini aktaran Baki, sportif direktörlük konusunda baskan Ali Koç'un ilerleyen günlerde açiklama yapacagini dile getirdi.

Portekizli teknik adamin 4 yardimcisiyla beraber takima katilacagini ifade eden Baki, "Baskanimizin israrla üzerinde durdugu huzur ve disiplinin Samandira'dan baslayacagi, Samandira'dan insa edilecegi ve enerjinin oradan yayilacagi bir Fenerbahçe olacak bu sene. Taraftarimizdan bu sene etrafimizda kenetlenmesini istiyoruz, bu sene kritik. Kol kola girip bu yarim kalan hikayeyi tamamlamamiz lazim, bu sene çok kritik." diye konustu.

Baki, deneyimli futbolculari Caner Erkin ile Vitor Pereira'nin daha önceki dönemde tartistigina yönelik bir soru üzerine, sunlari söyledi:

"4-5 ay evvel bir deplasmandan dönerken laf lafi açti, Caner ile bu konuyu konustuk. Bana kendisi anlatti, disariya yansiyan kadar büyük bir olay olmadigini söyledi. O zaman Pereira'nin gelecegi gündemde yoktu, sans eseri ögrenmistim. Hatta aralari iyiymis, Caner de 'Hocamizi ilk ben karsilayacagim.' dedi."

Kaynak: AA