Dogaseverler 2 Saatte 30 Çuval Çöp Topladi

Sivas’ta bir araya gelen dogaseverler, çevre kirliligine dikkat çekmek için göl ve mesire alanlarinda çevre temizligi yapti.

Sivas’ta dogaseverler belli araliklarla gönüllü olarak kentin önemli cografi alanlarinda temizlik çalismalari gerçeklestiriyor. Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal Varliklari Koruma (TEMA) Vakfi ile Sivas Doga Sporlari Kulübünün (SADAK) organizasyonuyla bir araya gelen 20 gönüllü, kent merkezine 6 kilometre uzaktaki Serpincik Göleti kiyisinda bulustu. Dogaseverler, 2 saatlik çalismayla, göl çevresinden 30 çuval çöp topladi.

TEMA Vakfi Sivas Il Temsilcisi Hakan Selek, halkin duyarlilik kazanmasini saglamayi amaçladiklarini belirterek, "Doga sadece görsellik açisindan degil, suyu, havasi ve topragiyla artik çok ciddi kirlilik sinyalleri veriyor. TEMA olarak amacimiz gençleri bilinçlendirmek ve onlara yasanabilir bir çevre birakmak" dedi.

SADAK Baskan Yardimcisi Zeki Söylemez, "Amaçlarimizdan biri de çevreyi temiz tutarak halka bir mesaj verebilmek. Toplumumuzda egitim ve iletisim artti fakat gelismeyen tek bir sey kaldi, o da çevre bilinci. Maalesef insanlarimiz bunun üzerine pek gitmiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA