Antalyali Baspehlivan Orhan Okulu'nun Hedefi Altin Kemeri Kente Getirmek

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne katilmak için Edirne'ye giden Baspehlivan Orhan Okulu'nun hedefi altin kemerle kente dönmek.

Muratpasa Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Muratpasa Belediyesi Baspehlivani Orhan Okulu, 9-11 Temmuz'da Edirne'de düzenlenecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne katilmak için Korkuteli ilçesinde hazirlandigi kampi tamamladi.

Edirne'ye hareketinden önce son antrenman için kispetini giyen Okulu, Antalyali pehlivanlarla Kirkpinar provasini yapti.

Muratpasa Belediyespor Kulübü Güres Takimi ve Orhan Okulu’nun Antrenörü Kemal Yilmaz, geçen yil yeni tip koronovirüs (Kovid-19) nedeniyle yagli güreslerin yapilmadigini ama buna ragmen 18 aydir düzenli olarak antrenmanlari sürdürdüklerini kaydetti.

Okulu'nun performans olarak iyi bir seviyede oldugunu belirten Yilmaz, "Hedefimiz, 2015'te oldugu gibi Kirkpinar'dan altin kemeri Muratpasa'ya, 2018'de oldugu gibi Antalya'ya getirmek, baskanimiz Ümit Uysal ve Antalyalilara armagan etmek." ifadelerini kullandi.

Baspehlivan Okulu ise bu yil güres sezonuna iyi bir baslangiç yaptigini, önce Kumluca ardindan Bursa'da düzenlenen güreslerde altin kemer kazandigini bildirdi.

Iki de iki yaparak, favori olarak Kirkpinar'a gidecegini belirten Okulu, "Hedefimiz altin kemeri Antalya'ya getirmek. Bu süreçte maddi, manevi bizi yalniz birakmayan baskanimiz Ümit Uysal'a çok tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA