Altinovali Pehlivanlar Kirkpinar'da Iddiali

Altinova Belediyespor Güres Takimi’nin, Tarihi Kirkpinar Güreslerine hazirliklari Altinova Belediyespor Tesislerinde devam ediyor. Güresçileri ziyaret eden ilçe protokolü, sporculara moral verdi.

Olimpiyatlarin ardindan dünyanin en eski spor organizasyonu olarak bilinen ve UNESCO Somut Olmayan Kültür Miraslari Listesi’nde de bulunan Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri için geri sayim basladi.

Geçtigimiz yil COVID-19 salgini nedeniyle yapilamayan 660’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, Edirne Sarayiçi Er Meydani’nda 9-10-11 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Altinova Belediyespor Güres Takimi’nin, minikten basa kadar tüm boylarda Kirkpinar’a yönelik kampi devam ediyor. Altinova Belediyespor Tesislerinde kampa giren sporcular siki bir çalisma temposuna girdi.

Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Altinova Belediye Meclis üyeleri Hasan Karabacak ve Saban Cineviz, Altinova Belediyespor Kulüp Baskan Yardimcisi Mustafa Yurt ve Altinova Belediyespor Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Sarigül, Altinova Belediyespor Güres Takimini kampta ziyarette bulundu. Ilçe protokolü, Altinova Belediyespor Güres Antrenörleri Kaan Kaya ve Burak Kaya’dan bilgi aldi.

Bu yil Kirkpinar’a iddiali gittiklerini söyleyen Altinova Belediyespor Güres Antrenörleri Kaan Kaya ve Burak Kaya, “Kirkpinar’da hedefimiz dereceler yapmak. Çalismalarimizi araliksiz sürdürerek emin adimlarla ilerliyoruz. Bizlere her türlü destegi veren Belediye Baskanimiza, meclis üyelerimize ve kulüp yönetimimize tesekkür ederiz” diye konustular.

Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral ve beraberindekiler de Altinovali sporculara Kirkpinar’da basarilar diledi.

Kaynak: İHA