47. Hitit Rallisi'nde Ilk Gün Etaplari Tamamlandi

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin ikinci yarisi olan 47. Hitit Rallisi'nde ilk gün etaplari tamamlandi.



Ankara Kahramankazan Belediyesi ve Kent Konseyinin de destek verdigi etkinligi vatandaslarin takip edebilmesi için izleme noktalari olusturuldu.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz'un startini verdigi ve Bilkent Otel önünden baslayan rallide ekipler, Güvenç, Uçari, Asagi Karaören/Incegiz etaplarini geçerek günü tamamladi.

Özel etaplardaki mücadele sonunda BC Vision Motorsport'tan Bugra Banaz-Gürkan Menderes ilk günü lider tamamlarken, ayni takimdan Burak Çukurova-Vedat Bostanci ikinci, Castrol Ford Team Türkiye'den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memisyazici üçüncü sirada yer aldi.

Sinif N'de Cem Alakoç-Emir Sahin, Sinif 3'te Erol Akbas-Egemen Dural, Sinif 4'te Emre Hasbay-Ali Emre Yilmaz, Sinif 5'te Çaglayan Çelik-Ufuk Uluocak ilk günü lider tamamlarken, Historic klasmaninda Üstün Üstünkaya-Kerim Tar ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi'nda da Ayhan Germirli-Mustafa Nazik ilk günü birinci sirada geride birakti.

Yarin yeniden direksiyon basina geçecek ekipler, ayni 3 özel etabi bir kez daha geçerek saat 14.10'da Bilkent Otel'deki finis podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarisi sonlandiracak.

Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) Medya Sorumlusu Kutay Kaan Besliler, AA muhabirine, bugünkü yarislara 74 aracin katildigini ve 64 pilotun etaplari tamamladigini söyledi.

Yagisin pilotlari olumsuz etkiledigini dile getiren Besliler, "Etap yollari asfalt oldugu için yagmur az da yagsa yollar kayganlasiyor. Bu da araçlari olumsuz etkiliyor. Yarislarin ilk gününü ciddi bir sikinti yasamadan tamamlamis olduk." diye konustu.

Kahramankazan Kent Konseyi Baskani Ali Osman Büyükorhan da etkinligin uzun bir aradan sonra yeniden ilçede yapilmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Kaynak: AA