47. Hitit Rallisi Ankara'da Basladi

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin ikinci yarisi olan 47. Hitit Rallisi, Ankara'da basladi.

Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973'te Kahramankazan'da düzenlenmesinin ardindan 2009'dan bu yana gerçeklestirilemeyen etkinlik, 12 yil aradan sonra yeniden yarisseverlerle bulustu.

Kahramankazan Belediyesinin destegiyle Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) tarafindan organize edilen ve 75 otomobilin start aldigi ralli, Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi ile Sevki Gökerman Ralli Kupasi'na da 0,8 katsayi üzerinden puan verecek.

Bilkent Otel önünden Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz'un startini verdigi rallide ekipler, Güvenç, Uçari, Asagi Karaören/ Incegiz etaplarini geçerek günü tamamlayacak.

Yarin yeniden direksiyon basina geçecek ekipler, ayni 3 özel etabi bir kez daha geçerek saat 14.10'dan itibaren Bilkent Otel'deki finis podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarisi sonlandiracak.

Toplam uzunlugu 334,6 kilometre olan rallinin özel etaplarindaki mücadele ve sonuçlar, iki gün boyunca "ANOK YouTube" kanalindan canli olarak aktarilacak.

Organizasyonla ilgili görüslerine yer verilen Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu Sportif Direktörü Murat Kaya, "Uzun bir aradan sonra Ankara'da tekrar sampiyonayi gerçeklestirmek bizleri oldukça heyecanlandiriyor. Yarismaya aylar öncesinden hazirlanmaya basladik. Yollari yarislara uygun hale getirebilmek için gerekli kontroller yapildi. Otomobillerimiz, 3 etap geçerek sampiyonayi tamamlayacak. Kovid-19 salgini sebebiyle bu süreçte sadece uluslararasi organizasyonlari yapabildik. Bugün, gerekli salgin tedbirlerine uyarak tekrar ulusal bir sampiyona yapabilmekten mutluyuz. Sporcularimiz, yaklasik bir yil aradan sonra tekrar yarisacak olmanin heyecani içindeler." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA