GÜNDEM ÖZETI / 29 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Azerbaycan'in Susa ve Fuzuli sehirlerine ziyarette bulunacak. Bakü'ye dönecek olan Sentop, buradan Istanbul'a hareket edecek.

(Susa/Fuzuli/Bakü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Afet Koordinasyon Toplantilarina katilacak, Arhavi ve Güneysu'da sel ve afet bölgelerinde incelemelerde bulunacak.

(Artvin/Rize/10.30-13.45)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Kazan Expo Fuar Merkezi'ni ziyaret edecek, Rusy-Islam Dünyasi Ekonomi Zirvesi KazanSummit 2021 ana oturumunda konusacak.

(Kazan)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskan Sahap Kavcioglu, yilin üçüncü enflasyon raporunun tanitimi dolayisiyla düzenlenen bilgilendirme toplantisinda sunum yapacak, sorulari yanitlayacak.

(Ankara/10.30)

3- TÜIK, temmuz ayi ekonomik güven endeksini, 2020 yili sanayi ve hizmet istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yanginina iliskin gelismeler izleniyor.

(Antalya)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/05.50-15.45)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan boksta Buse Naz Çakiroglu, okçulukta Mete Gazoz, yelkende Alican Kaynar, Ecem Güzel, Beste Kaynakçi-Okyanus Arikan, Dilara Uralp, Ates Çinar-Deniz Çinar, Onur Cavit Biriz, yüzmede Merve Tuncel, Deniz Ertan ve Ümit Can Güres, kürekte de Onat Kazakli müsabakalara çikacak.

(Tokyo/05.00-14.00)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari B Grubu'ndaki üçüncü maçinda ABD ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/15.45)

4- Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ikinci maçinda Moldova'nin Petrocub takimini konuk edecek.

(Sivas/20.00)

- UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu maçlari tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA