Galatasaray-PSV Eindhoven Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim:'Bizden daha iyi olan PSV iki maçi da kazandi. Turu onlar geçti, hak ettiler'

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövans maçinda PSV Eindhoven'a 2-1 yenilerek elenen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Hollanda ekibinin turu hak ettigini söyledi.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Terim, "Maçi kaybettik, bizden daha iyi olan PSV iki maçi da kazandi. Turu onlar geçti, hak ettiler. Bizden daha iyilerdi, ben de maç sonu onlari tebrik ettim. Hem orada hem burada çok centilmence maçlar geçti. Kendilerine basarilar diledik." ifadelerini kullandi.

- "Iki maçin sonunda hak eden taraf turu geçti"

Maçin ilk bölümünde istediklerini sahaya yansittiklarini aktaran Terim, sunlari kaydetti:

"Ilk 35 dakikadaki Galatasaray olarak baskiyi denedik. Dar alanda kaybettigimiz toplara reaksiyon gösterdik. Bir bütün halinde oynadik. Pozisyon üretemedik ama pozisyon da vermedik. Ölü toptan gol yedik. Ikinci yarinin rakip eksik olduktan sonraki bölümünde 2-1 oldu, 2-2 olabilirdi. Iki maçin sonunda hak eden taraf turu geçti. Her sonuç bizim kafamizdaki takimla ilgili bir seyler veriyor. PSV'ye baski yapma, çikarmama, bütün halinde oynama bizim oyun anlayisimizin büyük bir parçasi. Ne söylediysek ilk yarida vardi. Ilk yarida gol yemeyi hak etmedik. Hiç pozisyon vermedik. Basa bas dise dis mücadele istedigim bir seydi. Ikinci yariya 1-0'la baslamak kolay degildi. Basit goller yiyoruz ama bunu engelleyecegiz."

UEFA'ya gönderilecek yeni listeyi yarin teslim edeceklerini söyleyen Terim, "Listeye eklemek istedigim oyuncular var. Gelen oyuncularin hepsini yazacagim. Son 24 saate kadar 2 hakkimiz daha var. Onu da kullanacagiz belki. Beklemek niyetinde degilim. Yarin da bir transferimiz olabilir. Listeye yazmak için saglik kontrolünden geçmesi lazim oyuncunun. 7 Eylül'e kadar olan bölümde neler olacagini görecegiz. Ayriliklar da dogaldir beraberlikler de dogaldir. Bunlar büyük kulübe yakisir sekilde olmalidir. Her oyuncumuz bize hizmet etmistir. Hizmet eden herkese tesekkür ederiz, iyi sanslar dileriz. Yeri geldigi zaman bizler de gidiyoruz. Her gelisme bizim tarafimizdan degerlendirilecektir. Galatasaraylilar bundan emin olabilir." ifadelerini kullandi.

Transferde adi geçen Berkan Kutlu ile ilgili olarak Terim, "Berkan begendigim bir oyuncu. Baska oyuncu da olabilir." dedi.

Ömer Bayram'in taraftarlar tarafindan elestirilmesine de deginen tecrübeli teknik adam, "Ömer'e taraftarlar frikikten dolayi tepki gösterdi herhalde ama dogru bir sey degil. Kötü niyetli bir sey yapmadi. Tabii ki yaninda duracagim. Bunlar bizim oyuncularimiz. Oyun devam ederken bunlar dogru aliskanliklar degil. Herkes Aytaç'in atmasini istedi galiba, atsaydi Aytaç. Ömer'in vurdugu gol olsaydi kimse tepki gösterir miydi. Taraftar ufak bir çikis yapti ama bu dogru degil. Hepsi bize lazim maç sonuna kadar. Morallerini yüksek tutarak iyi oynamalarini saglamak lazim." degerlendirmesinde bulundu.

- "Taraftarimiz bizim en önemli gücümüz"

Uzun bir aranin ardindan taraftarlariyla bulustuklarini hatirlatan Terim, "Taraftarimiz bizim en önemli gücümüz. Bir oyuna hazirlaniyorsunuz tiyatroda ama seyirci yok. Bizimki de onun gibi. Oyuncularin her kelimesinin anlasildigi bir yalnizlikta oynadik 1,5 sene. Taraftar bizim için çok sey ifade ediyor. Bugün az taraftar olmasina ragmen itici gücünü, takimimin yaninda olmasini özlemisiz. Ilk maçta PSV tam kapasite seyirci aldi stadina. Biz yüzde 50 alabildik. Umarim bu sanssizliklarin hepsini kiracagiz bir gün. Futbol oynarken taraftarla birlesmek takimin daha iyi oynamasini, daha çok konsantre olmasini sagliyor. Galatasaray seyircisiyle bulustugunda çok basarilar elde etmistir." seklinde konustu.

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'ndaki Iskoç rakibi St. Johnstone ile ilgili bir soruya Fatih Terim, "St. Johnstone daha önce izleme imkanimiz olmayan bir takim. Kendi ligindeki maçlarini seyredecegiz. Bazen bazi yollar sizi baska yerlere çikarir. Ümit ederim öyle olur. Rakibi incelemek için zamanimiz var. Her rakibe saygi duyuyoruz. Bu mevsimde oralarin takimlariyla oynamak kolay degil. Galatasaray'in basina gelen bazi maçlar oldu, ona ugramak istemiyoruz." ifadelerini kullandi.

Terim, teknik ekibinden ayrilan Hasan Sas, Ümit Davala ve Levent Sahin ile ilgili olarak, "Hasan hoca kendisi ayrildi. Uzun zaman yanimda çalisti. Ümit hoca ve Levent hoca ile konustuk. Ümit hoca da Levent hoca da kendi yollarina devam etmek istediler." diye konustu.

Kaynak: AA