Fatih Terim Açiklamasi 'Iki Maç Sonunda Hak Eden Turu Geçti'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSV’nin iki maçta da iyi oynadigi belirterek, turu geçmeyi hak ettiklerini söyledi.

Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövansinda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda karsi karsiya geldi ve sahadan 2-1 maglup ayrildi. Ilk maçi da 5-1 kaybeden sari-kirmizililar bu sonuçla UEFA Sampiyonlar Ligi’ne elemelerde veda etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik heyetine takviye olacak mi sorusuna, "Hasan hoca kendi ayrildi. Uzun zaman yanimda çalismisti. Levent ve Ümit hoca ile konustuk. Tek baslarina yollarina devam etmek istediler. Bunun disinda herhangi bir sey yok. Ben de Selçuk ve Necati Hoca ile devam etmek istiyorum. Herhangi bir sey olursa bildiririm" diye cevap verdi.

Mücadeleyi degerlendiren deneyimli teknik adam, "Bizden daha iyi oynayan, iyi olan PSV iki maç sonunda turu geçti. Bizden daha iyilerdi. Ben de maçtan sonra onlari saha kenarinda tebrik ettim. Normali böyle olmasi lazim. Hem orada hem burada hakikaten çok centilmence maçlar geçti. Kendiler basarilar diledim. Kendi oyuncularimi da tebrik ediyorum. Ilk yari 30-35 dakika baskiyi denedi, dar alanda çabuk reaksiyon gösterdik. Bir bütün halinde oyandik. Pozisyon vermeden kornerden devreye 1-0 geride girdik. Ikinci golü tastan yedik. Ilk yarinin o bölümünden memnunum. Ikinci yarinin oyuncu atildiktan sonra oyuna daha hakim oldu. 2-2 olabilirdi. Iki maç sonunda hak eden turu geçti. Her oyun, her maç, her kazanç bizim kafamizda takimla ilgili bir seyler veriyor. 7 Eylül’de olan bölümde neler olacagini hep beraber görecegiz. Ayriliklar çok dogaldir. Bunlar büyük kulüplere yakisir sekilde olmalidir. Sonuçta her oyuncu bize hizmet etmistir. Bu hayatin dogasinda var" seklinde konustu.



"Sabah listeyi verecegiz"

UEFA Avrupa Ligi’nde listeye eklenecek yeni oyuncular olup, olmayacaginin sorusuna ise Terim, "Var, gelen oyunculari yazacagiz. Yarin sabah listeyi verecegiz. Son 24 saate kadar 2 tane kullanma hakkimizi da kullanacagiz belki. Beklemek niyetinde de degilim. Hafta sonuna kadar hatta yarin da bir transferimiz olabilir. Onun için hepsini yazacagim. Saglik kontrolünden geçmesi lazim listeye yazmak için. Yarin sabaha da öyle bir sey olabilir” dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda karsilasacaklari Iskoç takimi St Johnstone hakkinda da konusan Fatih Terim, "Daha önce maç yapmadilar. Kendi liginde oynuyor. Direkt bizle oynayacaklar. Bazen bazi yollar vardir sizi baska yere çikarir. Orada baska yere götürür. Ümit ederim öyle olur. Bu aksam, yarin, öbür gün zamanimiz var. Her rakibine saygi duyuyoruz. Bu mevsimlerde kolay degil. Bundan evvel Galatasaray’in basina gelen maçlar oldu. Onla ugramak istemiyoruz açikçasi" ifadelerini kullandi.

Deneyimli teknik adam, maçta taraftarlarin olmasiyla ilgili ise sari-kirmizili taraftarlarin itici güç oldugunu ve Galatasaray’in taraftariyla bulustugu zaman çok büyük de basarilar elde ettigini hatirlatti. Terim, Alanyaspor’da oynayan ve transferde adi geçen Berkan Kutlu’yu begendigini belirtti.

Oyundan çikan Ömer Bayram’a taraftarin tepkisiyle ilgili ise Fatih Terim, "Herhalde frikikten dolayi taraftar tepki gösterdi. Ama dogru bir sey degil. Kötü niyetle bir sey yapmadi. Hepsinin yaninda duracagim. Oyun devam ederken bunlar dogru aliskanliklar degil. Herhalde herkes Aytaç’in atmasini istedi. Taraftar belki ufak bir çikis yapti ama dogru bir sey degil" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA