Sivasspor'dan Taraftar Açiklamasi

DG Sivasspor Kulübü, yarin oynanacak Petrocub maçiyla ilgili resmi sitesinden bir açiklama yapti. Yigidolar, TFF’nin aldigi karar geregince stadyuma yüzde 50 taraftar alinacagini bildirdi.

Sivasspor Kulübü, Petrocub maçinda stadyuma kapasitenin yüzde 50’si kadar taraftar alinacagini açikladi.

Konu ile ilgili kirmizi-beyazli kulüpten yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi;

“Bilindigi üzere UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Petrocub ile 29 Temmuz Persembe günü saat 20.00’de sahamizda oynayacagimiz rövans maçinda, UEFA tarafindan alinan karar geregi stadyum kapasitesinin yüzde 50’si oraninda seyirci alinacak. Bu karsilasma Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan da dikkatle takip edilecek. Hatirlanacagi üzere, Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda maçlara stat kapasitelerinin yüzde 50’si oraninda seyirci alinacagini duyurmustu. Uygulamalarin tüm detaylari, TFF Saglik Kurulu’nun Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulu ile sürdürdügü istisareler sonucunda netlestirilecek. Bu kapsamda sahamizda oynayacagimiz ve salgin döneminde ülkemizde ilk kez bir stadyuma bu oranda taraftar alinacak olmasi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan da büyük bir titizlikle takip edilecek.

Ligimizde 2021-2022 sezonunda oynanacak maçlarda yüzde 50 kapasiteli seyirci aliminin sürdürülebilir olmasi, hatta bu rakamin daha yukarilara çekilmesi için bu karsilasmada taraftarlarimiza büyük görev düsüyor. Taraftarimizin ve kulübümüzün alacagi önlemler, ligde izlenecek yol haritasi açisindan büyük önem arz edecek. Karsilasma boyunca tüm taraftarlarimizin yaninda bir koltuk bosluk birakarak sosyal mesafelerini korumalari, yan yana oturmamalarini, halen yürürlükte olan stadyumlarda sigara içilmemesi kuralina uymalarini, maskelerini maç boyunca çikartmamalarini, tüm hijyen kurallarina uymalarini, stadyuma giris ve çikislarda toplu hareket etmemelerini ve yogunluk olusturmamalarini, özellikle takimlar isinmak için sahaya çiktiginda sporculari tribüne çagirarak fotograf çekinme talebinde bulunmamalarini, maç günü Kovid-19 belirtisi hisseden taraftarlarimizin maça gelmemesini ve bu kurallara uymayan kisiler oldugu taktirde güvenlik güçlerine belirtmelerini önemle rica ediyoruz. Bu kurallara uyulmadigi taktirde UEFA tarafindan ceza alabilecegimizi hatirlatmak isteriz.

Bu maçta yapacagimiz örnek davranislarin tüm lige etki edecegini ve belirleyici olacagini unutmayalim. Unutma toplumu korumak kendimizi korumakla baslar. Saygilarimizla Demir Grup Sivasspor Yönetim Kurulu.”

Kaynak: İHA