Roger Schmidt Açiklamasi 'Hak Ettigimiz Bir Tur Oldu'

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme rövans maçinda Galatasaray’i 2-1 maglup eden PSV Eindhoven’da Teknik Direktör Roger Schmidt maçin ardindan turu geçmeyi hak ettiklerini söyleyerek, “Bu turda iyi basladik, devamini da iyi getirmek istiyoruz” dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme mücadelesinde 5-1’in rövansinda Galatasaray’i 2-1 maglup ederek toplamda 7-2’lik skora ulasarak turu geçen PSV Eindhoven’da Teknik Direktör Roger Schmidt maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Mutlu olduklarini ifade ederek sözlerine baslayan Schmidt, “Bekledigimiz gibi oldu. Galatasaray ilk 20 dakika boyunca iyi pres ve iyi defans yapti. Sonrasinda ataga geçtik ve kendimizi ortaya koyduk. Ilk golden sonra basarili oldugumuzu düsünüyorum. Hak ettigimizi düsünüyorum. Zor oldu ama basardik. Bu eleme zor geçti bizim için ama iyi bir sonuç aldik 2 maçta da. Kendimize güvenimiz artti. Önümüzdeki eleme turu için elimizden geleni yapacagiz. PSV de büyük bir takim. Ikinci eleme için de elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.



“Istanbul fantastik bir sehir”

Istanbul Bogazi’nda gerçeklestirilen yat turunun çok güzel oldugunu ifade eden Roger Schmidt, “Normalde bu tarz maçlarda 1 günlük vaktimiz oluyordu. Bu kez 2 gün vaktimiz oldu ve tekne turu yaptik. Bundan 5 yil önce de Fenerbahçe maçi için gelmistim ama 1 günlük vaktimiz oldugu için gezme sansimiz olmamisti. Tekneyle Istanbul’u gezmek gerçekten muhtesemdi. Burasi harika bir sehir, fantastik bir sehir” dedi.

2 maçta atilan 7 golle ilgili de konusan Schmidt, “Baslamadan kaç gol atacagimizi bilemiyoruz. Geçen sezon çok gol kaçiriyorduk. Bu sene güzel basladik. Muslera çok kaliteli bir kaleci ama ilk maçta tam gününde degildi. Güzel basladigimi düsünüyorum. Umarim bu sekilde devam ederiz” ifadelerini kullandi.

Chukwunonso Madueke: “Turu geçtigimiz için mutluyuz”

Karsilasmada ilk golü atan isim olan Chukwunonso Madueke, bunun kendisi adina güzel bir deneyim oldugunu ifade ederek “Iyi bir takim ve iyi taraftarlari var. Burada olmak gurur vericiydi. Sonuçtan mutluyum. Ilk 11’de baslamak güven veriyor. Son maçlarda ilk 11’de basladigim için mutluyum ve bu sansi verdigi için hocama tesekkür ediyorum. Maçla ilgili olarak hocamiz gerekli taktigi verdi. Iyi bir atmosfer vardi. Galatasaray’a kendimizi hazirlayarak geldik. Bu turun asla kolay olacagini düsünmedik. Galatasaray her zaman saygi duyulmasi gereken bir takimdir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA