GÜNDEM ÖZETI / 28 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Azerbaycan'da basin mensuplariyla bir araya gelecek, Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov'u kabul edecek, Türk is insanlari ve STK temsilcileriyle bulusacak.

- Sentop, Bakü'deki temaslarinin ardindan Susa sehrine geçecek.

(Bakü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesinde düzenlenecek "Telafide Ben de Varim" etkinligine katilacak.

(Ankara/13.00)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Azerbaycan'da "Susa Beyannamesi: Milli Manevi Degerlerimize Baglilik ve Gelecek Isbirligi Için Yeni Firsatlar" konferansina katilacak ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili Tahir Budagov ile ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Gence)

3- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, parti genel merkezinde Suriyeli ve Afgan siginmacilarla ilgili basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/15.00)

4- CHP Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek partisinin genel merkezinde basin toplantisi yapacak.

(Ankara/11.15)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Sakarya Sahasi Gaz Yakma Töreni" programina Fatih Sondaj Gemisi'nden canli baglantiyla katilacak.

(Fatih Sondaj Gemisi / 21.30)

2- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Türk is insanlariyla toplanti yapacak.

(Kazan)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin uluslararasi rezervler ve döviz likiditesini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜIK, bu yilin ilk çeyregine iliskin hane halki yurt içi turizm ile haziran ayi motorlu kara tasitlari istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/05.00-14.15)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan badmintonda Neslihan Yigit, boksta Bayram Malkan, artistik cimnastikte Ahmet Önder ve Adem Asil, judoda Mihael Zgank, yelkende Onur Cavit Biriz, Alican Kaynar, Deniz Çinar-Ates Çinar, Dilara Uralp, Beste Kaynakçi-Okyanus Arikan, yüzmede Defne Taçyildiz, Berke Saka, Merve Tuncel-Beril Böcekler, Deniz Ertan-Viktoria Zeynep Günes müsabakalara çikacak.

(Tokyo/05.00-15.00)

3- Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nun rövansinda, Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda Hollanda'nin PSV takimini konuk edecek.

(Istanbul/21.00)

4- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olagan Genel Kurul Toplantisi, yapilacak. Genel Kurul sonrasi TFF 2. Lig ve 3. Lig'de 2021-2022 sezonu fikstür çekimleri gerçeklestirilecek.

(Ankara/10.30)

5- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova ekibi Petrocub ile 29 Temmuz Persembe günü oynayacaklari rövans karsilasmasi öncesi düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitlayacak.

(Sivas/16.15)

6- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenleyecegi basin toplantisinda kamp dönemini degerlendirecek. Bordo-mavili takim yeni sezon hazirliklarini yapacagi antrenmanla sürdürecek.

(Istanbul/17.00/18.00)

7- Yeni sezon öncesi çalismalarini sürdüren Fenerbahçe, Hollanda ekibi PEC Zwolle ile Atatürk Olimpiyat Stadi'nda hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA