Türk Tekvandosu, Tokyo 2020'Yi 2 Madalyayla Kapatti

Olimpiyat oyunlarindan 5 siklette mücadele eden milli tekvandocular, 2 bronz madalya elde etti Hakan Reçber ve Hatice Kübra Ilgün, kürsü görerek Türk tekvandosunun olimpiyatlardaki madalya sayisini 9'a çikardi Türk tekvandocular, Sidney 2000 ile baslayan süreçte son 6 olimpiyatta da madalya alma basarisi gösterdi.

Türk tekvandocular, 5 siklette katildigi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'ni 2 bronz madalyayla kapatti.

Japonya'nin baskenti Tokyo'nun ev sahipliginde gerçeklestirilen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda Türkiye, tekvandoda 4 kadin, 1 erkek sporcuyla temsil edildi.

Kadinlar 49 kiloda Rukiye Yildirim, 57 kiloda Hatice Kübra Ilgün, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 kiloda Nafia Kus tatamiye çikti. Erkeklerde ise 68 kiloda Hakan Reçber ter döktü.

Tekvando müsabakalarinin ilk gününde Rukiye Yildirim, yari finalde maglup olarak bronz madalya maçina çikti. Madalya maçini kazanamayan milli tekvandocu, oyunlari 4. bitirdi.

Ikinci günde Hatice Kübra Ilgün ve Hakan Reçber, repesajdan bronz madalya maçlari yapti. Önce Hakan, ardindan da Hatice Kübra karsilasmalarini kazanarak Türkiye'ye Tokyo 2020'deki ilk madalyalari getirdi.

Üçüncü günde ise olimpiyat ikinciligi ve üçüncülügü bulunan Nur Tatar tatamiye çikti. Çeyrek finalde maglup olan Nur, rakibinin yari finali geçememesi nedeniyle repesaj hakkini da kaçirdi ve elendi.

Oyunlarin 4. gününde ise Nafia Kus sahne aldi. Milli tekvandocu, ilk turda altin puanla maglup olarak oyunlara veda etti.

- Tekvandoda madalya sayisi 9 oldu

Türkiye'nin tekvandodaki olimpiyat madalyasi sayisi 9'a yükseldi.

Ilk kez Sidney 2000'de bronz alan Hamide Tosun ile olimpiyat madalyasi kazanan Türk tekvandosu basarilarini Atina 2004'te Bahri Tanrikulu ile gümüs, Pekin 2008'de Azize Tanrikulu ile gümüs, Servet Tazegül ile bronz madalya elde ederek sürdürdü.

Londra 2012'de Servet Tazegül altin, Nur Tatar gümüs madalya alirken Nur, Rio 2016'da bronz madalyayla döndü.

Tokyo 2020'de Hakan Reçber ile Hatice Kübra Ilgün'ün aldigi bronz madalyalarla Türkiye'nin tekvandoda kazandigi olimpiyat madalya sayisi 9'a çikti.

Hakan Reçber, Türkiye adina olimpiyat madalyasi alan 6. farkli tekvandocu olurken, Hatice Kübra da 7. isim olarak adini tarihe yazdirdi.

- Tekvandonun madalya serisi

Milli tekvandocular, son 6 olimpiyatta da madalya elde etti.

Sindey 2000'de ilk madalyasini alan tekvandocular, sonraki 5 oyunlari da bos geçmedi. Tekvandocular, Tokyo 2020'de ise iki kez kürsüye çikma basarisi gösterdi.

Kaynak: AA