Osmangazili Berkay'in Hedefi 2024 Paris Olimpiyatlari

Osmangazi Belediyespor’un badmintondaki basarili raketi Berkay Çiçen’in hedefi 2024 Olimpiyat Oyunlari. Ankara’da gerçeklestirilen Millî Takim seçmeleri grup müsabakalarinda bütün rakiplerini yenerek büyük basariya imza atan Çiçen, “Hedefim, Türkiye’nin tek erkeklerde olimpiyata giden ilk erkek badminton sporcusu olmak” dedi.

Osmangazi Belediyespor alt yapisindan yetisen ve bugüne kadar katildigi bütün yas kategorilerinde elde ettigi derecelerle, Türkiye’nin erkekler badminton sporundaki parlayan yildizi olan Berkay Çiçen, gözünü 2024 Olimpiyatlari’na dikti. 13 yildir Osmangazi Belediyespor Kulübü adina mücadele eden genç raket, “Bugüne kadar katildigim her yas kategorisinde Türkiye derecelerim var. Ayrica Avrupa ve Dünya sampiyonalarina katildim. En son yapilan Büyükler Türkiye Sampiyonasinda derece yaparak kürsüdeki en genç sporcu oldum” dedi.

Ankara’da yapilan ve Türkiye’nin en iyi 23 badmintoncusunun katildigi 2024 Paris Olimpiyatlari Millî Takim Seçmeleri grup müsabakalarinda bütün rakiplerini yenen Berkay Çiçen, final grubunda ise rakibime 2-1 yenilerek 2. oldu. Elde ettigi basarilarla göz dolduran Çiçen, “Hedefim 2024 Olimpiyatlari. Bunun için çalisiyorum. Yakin zamanda Yunanistan ve Bulgaristan’da yapilacak olan turnuvalara katilacagim. Hedefim bu turnuvalarda derece yaparak, Türkiye tarihinde tek erkeklerde olimpiyata giden ilk erkek sporcu olmak” ifadelerini kullandi.

Badminton Federasyonu tarafindan Ankara’da düzenlenen seçmelerde basarili maçlar yaparak Millî Takima seçilen Berkay Çiçen’i tebrik eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da,“Spora ve sporcuya yaptigimiz yatirimlarin ödülü, kazanilan basarilar. Berkay da bizim alt yapimizdan yetisen bir evladimiz. Bugüne kadar yurt içi ve yurt disinda elde ettigi basarilarla bizi gururlandirdi. Kendisine hedef olarak 2024 Olimpiyatlari’ni seçti. Insallah bu hedefine de ulasacak. Ay-yildizli bayragi göndere çektirecek. Biz, kendisine ve hocalarina güveniyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA