Nepartak Tayfunu Sebebiyle Japonya'da Tren Seferleri Iptal Edildi

Tayfunun Tokyo 2020'de okçuluk ve kürek müsabakalarini etkilemesi bekleniyor.

Japonya'da, Pasifik Okyanusu'ndan ülke kiyilarina ilerleyen ve asiri yagis getirmesi beklenen Nepartak tayfununa karsi tren seferleri iptal edildi.

Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA) hafta içinde ülkenin dogu kiyilarindan ana karaya varacagi kaydedilen Nepartak tayfununun asiri yagis getirecegini açikladi.

2021 yilinin 8. tayfunu olarak bildirilen Nepartak'in, Tokyo metropolünde bulunan Çiba eyaletinden ana karaya varacagi ve Tohoku, Hokuriku, Kanto-Kosin bölgelerini etkileyecegi kaydedildi.

JR East Demiryollari, Tokyo ile kuzeydogu bölgelerini baglayan Yamagata Sinkansen hattindaki eyaletler arasi 8 sefer ile bazi yerel seferleri iptal etti.

Tokyo 2020 Olimpiyatlari Organizasyon Komitesi, turnuva kapsaminda kürek ve okçuluk disindaki müsabakalarin planladigi üzere düzenlenecegini bildirdi.

Oyunlarin takviminde yapilabilecek degisiklikleri ivedilikle duyuracaklarini aktaran komite yetkilisi Takaya Masanori, "Müsabakalara yönelik herkesin güvenligini saglamak istiyoruz." dedi.

Kyodo ajansi, tayfunun vurmasi beklenen kiyi eyaletleri Miyagi ve Ibaraki'de düzenlenecek futbol müsabakalarinin da tayfundan etkilenebilecegini bildirdi.

JMA bölgede yasayan halka, asiri yagis ile beraber ani rüzgar, nehir taskinlari ve toprak kaymalarina yönelik tedbir almalari çagrisinda bulundu.

Çin'in dogusunda 2016'da saatte 285 kilometre hiza ulasan ayni isimdeki Nepartak tropikal firtinasi sonucu 100'den fazla kisi ölmüs, maddi hasar 1,8 milyar dolari bulmustu.

Kaynak: AA