GÜNDEM ÖZETI / 27 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Baskanlari Birinci Toplantisi'na katilmak üzere bulundugu Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan kabul edilecek.

- Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Baskanlari Icra Toplantisi'na katilacak olan Sentop, daha sonra Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Baskanlari Birinci Toplantisi'na istirak edecek ve burada bir konusma yapacak.

- Mustafa Sentop, Azerbaycan'in kurucu lideri Haydar Aliyev'in anit mezarinin yani sira Sehitler Hiyabani'ni ve Bakü Türk Sehitligi'ni ziyaret ederek, çelenk koyacak.

(Bakü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- CHP Egitim Politikalarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Lale Karabiyik, partisinin genel merkezinde basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/10.15)

EKONOMI

1- Hazine ve Maliye Bakanligi, 11 ay vadeli hazine bonosu ile 5 yil vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli Türk lirasi gecelik referans faiz oranina (TLREF) endeksli devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

(Ankara)

2- TÜIK, 2020 yili yazili medya ve uluslararasi standart kitap numarasi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani Kays Said'in Meclisin faaliyetlerini durdurma ve Basbakan Hisam el-Mesisi'yi görevden alarak yaptigi darbe girisimi sonrasindaki gelismeler takip ediliyor.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/04.00/15.30)

2- Japonya'da devam eden 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporculardan tekvandoda Nafia Kus, badmintonda Neslihan Yigit, judoda Vedat Albayrak, okçulukta Yasemin Ecem Anagöz, boksta Busenaz Sürmeneli, halterde Nuray Levent, yelkende Ecem Güzel ve Alican Kaynar, yüzmede Defne Taçyildiz, Berkay Ömer Ögretir ve Yigit Aslan mücadele edecek.

(Tokyo/04.00-15.30)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda B Grubu'ndaki ikinci maçinda Italya ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/10.25)

4- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda tekvandoda 68 kiloda bronz madalya kazanan Hakan Reçber yurda dönecek; milli sporcuya Esenboga Havalimani'nda karsilama töreni yapilacak.

(Ankara/11.00)

5- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nun rövansinda Holanda'nin PSV takimiyla çarsamba günü yapacaklari maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

- Sari-kirmizili takim maç öncesi son antrenmanini da tesislerde yapacak.

(Istanbul/17.00/17.30)

6- PSV Teknik Direktörü Roger Schmidt ve takimindan bir futbolcu, Galatasaray ile UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda yapacaklari maça iliskin, karsilasmanin oynanacagi Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

- Hollanda ekibi son çalismasini da statta yapacak.

(Istanbul/18.30/19.00)

7- UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövans mücadelesi 4 maçla baslayacak.

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA