Eskisehirspor'da Baskan Mehmet Simsek Oldu

TFF 2’nci Lig ekiplerinden Eskisehirspor’da eski Divan Kurulu Üyesi Mehmet Simsek, oy çokluguyla kulüp baskanligina seçildi.

12 Temmuz’da yönetime aday çikmamasi nedeniyle ara verilen Eskisehirspor Olaganüstü Seçimli Genel Kurul toplantisi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde devam etti. Toplanti, Divan Kurulu Baskani Ali Çelikoglu’nun açilis konusmasiyla basladi.

Konusmanin ardindan Divan Kurulu üyelerinden Mehmet Simsek görevinden istifa ederek Eskisehirspor baskanligina aday oldu. Simsek, yönetim kurulu listesini Divan Kurulu’na sundu. Divan Kurulu aday yönetim listesini delegelere okudu. Mehmet Simsek baskanligindaki yönetim kurulu oy çokluguyla kabul edildi. Yönetim kurulunda; Erkan Koca, Özgür Marangoz, Selim Demircioglu, Özgür Tulum, Mete Yilmaz, Zafer Taser, Özgür Sürücü, Dogukan Intepe, Kamil Özkeser, Serhan Tasdemir, Cihan Gürsoy, Hasan Fistik, Mustafa Topkaya, Eyüp Can yer aldi.

“HEP BERABER ESKISEHIRSPOR’UN DIRILIS HIKAYESINI DÜNYAYA IZLETELIM”

Oy çokluguyla baskan seçilen Mehmet Simsek, Eskisehirspor’un siyaset üstü oldugunu ve bu sebeple AK Parti Eskisehir Il Baskan Yardimciligi görevinden istifa ettigini de duyurdu. Baskanlik konusmasi yapan Mehmet Simsek, “Simdi sizin huzurlarinizda bu armaya deger veren herkesi bir olmaya, biz olmaya davet ediyorum. Gelin siyasi çekismeleri, kisisel husumetleri, kalp kirikliklarini rafa kaldirip biz olalim ve hep beraber Eskisehirspor’un dirilis hikayesini tüm dünyaya izletelim. Biz her yere düstügümüzde bir avuç kumla ayaga kalkacagiz. Büyüklerimizin emanetine hiyanet etmeyecegiz ve ne pahasina olursa olsun vazgeçmeyecegiz. Bu abluka dagilacak” dedi.



“BORÇLARIMIZI DAHA EKONOMIK ISKONTOLARLA ÖDEMEYE ÇALISACAGIZ”

Mehmet Simsek baskanligindaki yönetim kurulunun Eskisehirspor adina hayirli olmasini dileyen Divan Kurulu Baskani Ali Çelikoglu, “Transferin açilmasi noktasinda iyi mücadele ettik ama Eskisehirspor, Eskisehir’de sikintili olarak görünüyor. Fakat Eskisehirspor Türkiye çapinda çok büyük bir marka. Kulübümüzü kapattirmayacagiz dedik. Bu konuda basarili olduk. Yeni yönetime gelecek arkadaslarin omuzlarinda çok büyük bir yük var. Kulübün tabi ki borcu var. Olanlar olmus, bunu daha fazla anlatip küçük düsürmemizin anlami yok. Arkadaslar 150 milyon TL civarinda futbolcu, antrenör alacaklari; 9 milyon TL vergi ve 23 milyon TL SGK olmak üzere bir borçlar karsi karsiya kalacaklar. Toparlayici olmaya çalisacagiz. Kulüp bizimdir ve büyük bir kulüptür. Bunu aklimizdan çikarmayacagiz. Borçlarimizi daha ekonomik iskontolarla ödemeye çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Olaganüstü Seçimli Genel Kurul Toplantisi, Mehmet Simsek’in Divan Kurulu Baskani Ali Çelikoglu’nun elinden baskanlik mazbatasini almasiyla sona erdi.

(Abdullah Güçlü - Sevket Can Çikot /IHA)

Kaynak: İHA