Düzce'nin Ilk Olimpiyat Sporcusunu Ailesi Ve Protokol Canli Yayinda Izledi

DÜZCE – 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarinda Düzce’nin ilk olimpiyat sporcusu olan Nuray Levent, 64 kilogramda mindere çikti. 9 farkli ülkenin sporcusu ile olimpiyatlarda yarisan Levent’i, ailesi ve Düzce protokolü canli yayinda izledi.

Tokyo’da yapilan 2020 olimpiyatlarina Düzce’nin ilk olimpiyat sporcusu olarak halter bransinda Nuray Levent katildi.

64 kilogramda mindere çikan milli sporcu, koparmada 97 ve 100 kilogrami kaldirirken, 104 kilogrami kaldiramadi. Silkmede ilk olarak 116 kilo kaldirarak iyi giris yapan Levent, ikinci kez podyuma çiktiginda ise 120 kilogram kaldirdi. Son kez podyuma gelen milli sporcu Nuray Levent, 124 kiloyu denese de basarili olamayarak turnuvada 9. oldu. Her agirlik kaldirisinda baba Ümit, anne Ayse Levent ve abla Nurgül Bozkurt da heyecani birlikte yasadi. Nuray’in her agirlik kaldirisinda onunla birlikte ekran basinda agirlik kaldiran ailesi heyecanli dakikalar yasadi.

"Gönüllerin sampiyonu"

Yarisma sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan anne Ayse Levent, "Kizimiz ile gurur duyuyoruz. Her zaman onun yanindaydik. Yine yaninda olacagiz. O bizim gönüllerimizin sampiyonu. Oraya gitmesi bile büyük bir gurur. Ona her zaman destek olmaya devam edecegiz" dedi.



"Hali sahadan olimpiyat minderine çikti"

Rakiplerine oranla daha genç olan 21 yasindaki Nuray Levent’i, hali sahada top oynarken fark ederek halter minderine kadar ulastiran antrenörü Yasin Aydin, gururlu oldugunu söyleyerek, "Duygularimi anlatamiyorum. 9 yil önce ilmek ilmek isledik. Hedefimiz de zaten o zamanlardan koymustuk. 2020 Tokyo olimpiyatlariydi. Rabbim nasip etti. 100 bin sporcu arasindan kota alarak olimpiyat oyunlarina gitmesi bizim için gurur verici bir olay. Haltere baslamasi da çok enteresan oldu zaten. Nuray’i hali sahada top oynarken gördüm. 1-2 topa vurusunu gördük. Güçlü oldugunu gördüm. Halteri yapabilecegini düsündüm. Kendisiyle görüstüm. Birlikte antrenman yaptik, ailesiyle tekrar görüstük. Ailesinden de onayi alinca ’biz bu isi yapacagiz’ dedik. Hedef önce milli takimlara girmekti. Sonrasinda ise olimpiyat oyunlari olarak hedef koyduk. Tabi ben bu hedefi söyleyince bazi kesimler bana güldü" seklinde konustu.



Protokol ve aile hep birlikte canli yayini takip etti

Olimpiyatlar, Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü konferans salonunda canli takip edildi. Düzce Valisi Cevdet Atay basta olmak üzere il protokol üyeleri ve Nuray Levent’in ailesi olimpiyatlari canli izledi. Nuray Levent’in kaldirdigi her kiloda heyecan birlikte yasandi. Genç sporcuyu tebrik eden Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici, "Düzce’mizin bir evladinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarina gitmesinden ve ilk defa bir Düzceli sporcumuzun olimpiyatlara katilmasindan büyük gurur duyuyoruz. Bizler Nuray kardesimizin basarilarina defalarca sahit olmustuk. Daha önce Nuray 127 kilo kaldirmisti. Fakat nasip kismet. Motivasyon, konsantrasyon bunlarin hepsi önemli. Her ne kadar olimpiyatlarda basari elde edememis olsa da gönlümüzde olimpiyat sampiyonu oldu" dedi.

Kaynak: İHA