Biles, Kendini Iyi Hissetmedigi Için Takim Finalinden Çekilmis

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele eden ABD'li cimnastikçi Simone Biles, kendini mental olarak iyi hissetmedigi için takim finalinden çekildigini açikladi.



Artistik cimnastik kadinlar takim finalinde, 13.766 puanla atlama masasinda olimpiyat kariyerindeki en düsük puani alan 24 yasindaki ABD'li atlet, durumuna açiklik getirdi.

Sali gününün kendisi için çok stresli geçtigini belirten Biles, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Yüzde 100 orada olmaniz gerekiyor, bunu yapamazsaniz incinirsiniz. Titriyordum, uyuyamadim. Daha önce bir yarisma öncesinde hiç böyle hissetmemistim. Performansimdan sonra devam etmek istemedim." diye konustu.

Sosyal medya hesabindan da paylasimda bulunan ABD'li cimnastikçi, "Kolay bir gün degildi ya da elimden gelenin en iyisini yaptim ama atlattim. Bazen dünyanin tüm yükü omuzlarimdaymis gibi hissediyorum. Olimpiyatlar sakaya gelmez. Ailem sanal olarak benimle olabildigi için mutluyum, onlar benim için dünyalar demek." ifadelerini kullandi.

Kadinlar takim finalinde Rusya Olimpiyat Komitesi altin, müsabakalara Biles'tan yoksun devam eden ABD gümüs, Büyük Britanya ise bronz madalyanin sahibi oldu.

Tokyo 2020'nin favori sporculari arasinda yer alan Biles, Rio 2016'da 4 altin ve 1 bronz, dünya sampiyonalarinda 19 altin, üçer gümüs ve bronz madalya kazanmisti.

Kaynak: AA