Görme Engelli Futsal 2. Lig Müsabakalari Basladi

Türkiye Görme Engelli Federasyonu 2021 faaliyet programinda yer alana Futsal 2. Lig birinci devre müsabakalari Zonguldak’ta basladi.

Zonguldak’ta düzenlenen 8 takimin katildigi Görme Engelliler Türkiye Sampiyonasi B2-B3 2.lig 1.devre Futsal Müsabakalari açilis törenini yapildi. 26 Temmuz 1 Agustos tarihleri arasinda yapilacak olan Futsal 2. Lig birinci devre müsabakalari açilis müsabakalari Site Kapali Spor Salonu’nda Eskisehir ve Kayseri maçi ile basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda konusan Türkiye Görme Engelli Federasyonu Temsilcisi Irfan Çetinkus, "Burada bugün açilisi yaptigimiz Futsal 2. Lig birinci devre müsabakalari hepimiz için hayirli olsun. Kazasiz belasiz bir turnuva olsun. Bizi burada agirlayan herkese tesekkür ederim" diye konustu.

Organizasyonun yapilmasinda katki saglayan herkese tesekkür eden Zonguldak Gençlik Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, "Kendimde Görme Engelliler Spor Federasyonunda görev yapmis biri olarak, camianin içerisinden biri olarak tekrardan sizlerle birlikte olmanin ayri bir mutlulugunu yasiyorum. Bu organizasyonun yapilmasinda bizlere destegini esirgemeyen Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz basta olmak üzere ilimizdeki tüm degerli arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz. Bu önemli müsabakada sakatlik olmadan, centilmenlik ve fair-play grubu içerisinde geçen müsabakalarla birlikte bu güzel organizasyonun tamamlanmasini ümit ediyorum ve sizleri burada en güzel sekilde ugurlayip yolcu etmenin gururunu yasamak istiyoruz. Tüm takimlara ve sporcularimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz insanlarin hobi olarak sporla ilgilenmesinin saglik açisindan da önemine dikkat çekerek söyle dedi:

"Engellilik insalarin istedigi bir husus degil ancak yaratilis geregi veya sonradan kaza geregi hepimiz bir organimizi kaybedebiliriz. O yüzden hepimizi birer engelli adayiyiz. Bu yönüyle engelli kardeslerimizle empati kurabilmek adina bu tür organizasyonlarda bulunmak bizler adina önemli. Burada arkadaslarimizin gösterdigi performans, onlarin gayretleri onlarin yaptigi çalismalar aslinda bir yönüyle zihinde engellilik olmasin yeter ki. Vücudun herhangi bir organindaki engeli asmak mümkündür mesajini da bu sekilde vermek suretiyle toplumun herkesin bir seyler yapabildigini göstermis açisindan da önemli. Insanlarin hobisinin olmasi önemli. Hobinin spor olarak yapilmasi da saglik açisindan önemli."

Açilis müsabakasi ise Eskisehir-Kayseri maçi ile basladi.

Kaynak: İHA