Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Ilk Madalyalarini Aldi

Milli tekvandocu Hakan Reçber ile Hatice Kübra Ilgün bronz madalyanin sahibi oldu A Milli Voleybol Takimi, Tokyo 2020'deki ilk maçinda Çin'i 30 maglup etti Eskrimde Irem Karamete, cimnastikte Nazli Savranbasi, yüzmede Baturalp Ünlü ile Beril Böcekler, halterde Muhammed Furkan Özbek oyunlara veda etti.

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'ndaki ilk madalyalarini tekvandoda Hakan Reçber ve Hatice Kübra Ilgün ile aldi.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da gerçeklestirilen oyunlarin ikinci gününde 68 kiloda mücadele eden Hakan, son 16 turunda Brezilyali Edival Pontes'i geçerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda Büyük Britanyali Bradly Sinden'e maglup olan 21 yasindaki milli tekvandocu, rakibinin finale çikmasiyla repesajda mücadele hakki elde etti.

Repesajda Yeni Zelandali Tom Burns'ü eleyen Hakan, madalya mücadelesinde ise Bosna Hersekli Nedzad Husic'i 22-13 yenerek bronz madalyanin sahibi oldu.

Türkiye'ye oyunlardaki ikinci madalyayi ise milli tekvandocu Hatice Kübra Ilgün getirdi.

Makuhari Messe A Salonu'nda gerçeklestirilen tekvando müsabakalarinda Hatice Kübra, son 16 turunda Kosta Rikali Nishi Lee Lindo Alvarez'i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Milli tekvandocu, bu asamada ise ABD'li Anastasija Zolotic'e maglup olarak final sansini yitirmesine ragmen Zolotic'in finale yükselmesiyle repesaja çikma hakki elde etti.

Repesajda Fasli Nada Laaraj'yi yenen 29 yasindaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasinda Siginmaci Olimpik Sporcular Takimi'ndan Iranli Kimia Zenoorin Alizadeh'i maglup etti ve madalya sevinci yasadi.

- Bir güzel haber de A Milli Voleybol Takimi'ndan geldi

Türkiye adina bir sevindirici haber de A Milli Voleybol Takimi'ndan geldi.

Oyunlarda B Grubu'nda yer alan milliler, B Grubu'ndaki ilk maçinda son olimpiyat sampiyonu Çin'i bastan sona üstün götürdügü mücadelede 3-0 yendi.

Milliler, olimpiyat oyunlarindaki ikinci maçinda 27 Temmuz Sali günü Italya ile yapacak.

- Aticilikta madalya kaçti

Oyunlarda Türkiye'yi temsil eden Ömer Akgün, aticilikta madalya sansini yakalayip da bu sevinci yasayamayan sporcular arasinda yer aldi.

10 metre havali tüfekte finale yükselme basarisi gösteren Ömer Akgün, final mücadelesinde ise 4.'lükte kaldi.

- 4 Türk sporcu elendi

Tokyo 2020'de mücadele eden eskrimci Irem Karamete, bireysel flöre kategorisinde ABD'li Nicole Ross'a 15-5 maglup olarak elendi.

Yüzmede 200 metre serbest seçme yarislarinda 34. sirada kalan Baturalp Ünlü de oyunlara veda eden sporcular arasinda yer aldi. 400 metre serbest stil yarislarinda 16. olan Beril Böcekler de elenmekten kurtulamadi.

Artistik cimnastikte mücadele eden milli sporcu Nazli Savranbasi, elemeleri geçemedi ve oyunlara veda etmenin üzüntüsünü yasadi.

Halterde final mücadelesinde basarili olamayan Muhammed Furkan Özbek de madalya alamadan oyunlara veda etti.

- 5 sporcunun mücadelesi sürüyor

Oyunlarin ikinci gününde yarisan 5 Türk sporcu, mücadelesini sürdürecek.

Beril Böcekler gibi 400 metre serbest stil yarislarinda final bileti alamayarak bu kategoride elenen milli yüzücü Merve Tuncel, oyunlarda serbest stilde 800 metre ve 1500 metre elemelerinde yarisacak.

Erkekler tek çifte (M1x) çeyrek final mücadelesinde 4. olarak madalya sansini kaybeden Onat Kazakli ise siralamasini belirlemek için C/D yari finalinden mücadelesine devam edecek.

Türkiye'yi yelkende temsil eden Ecem Güzel, laser radial sinifinda 12. olurken, Dilara Uralp rüzgar sörfü RS:X'de 21. ve Onur Cavit Biriz erkeklerin ayni kategorisinde 19. sirada kaldi.

Kaynak: AA