Sivasspor Teknik Direktörü Çalimbay, Petrocub Ile Oynayacaklari Rövans Maçinda Futbolcularina Güveniyor Açiklamasi

'Hem ülke puani, hem taraftarimiz hem de kulübümüz için bu maç çok önemli'.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova temsilcisi Petrocub ile oynayacaklari rövans maçina futbolcularinin yüzde yüz konsantre oldugunu belirterek, "Hem ülke puani, hem taraftarimiz hem de kulübümüz için bu maç çok önemli." dedi.

Sivasspor, Petrocub maçinin hazirliklarina 2 günlük iznin ardindan basladi. Teknik Direktör Riza Çalimbay yönetiminde kulüp tesislerinde gerçeklestirilen antrenmanda futbolcular, isinma hareketleri ve dar alanda pas çalismasi yapti.

Antrenmana sakatliklari bulunan Aaron Appindangoye, Erdogan Yesilyurt ve Samba Camara katilmadi.

Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Riza Çalimbay, kamp sürecinin çok güzel geçtigini belirterek, "Yeni transfer olan arkadaslarimizin da çogu maçtan önce kampa geldiler. Takimla beraber çalistilar. Güzel bir kamptan sonra Petrocub maçina çiktik. Zaman zaman çok iyi oynadigimiz bir maçti. Rakibin kolay bir rakip olmadigini biliyoruz. Iyi oynadik, iyi seyler de yaptik. Son paslarda biraz daha dikkatli olsaydik daha iyi bitirebilirdik. Deplasmanda alinan 1-0'lik galibiyet önemli. Simdi kendi sahamizda rövans maçi oynayacagiz, taraftarlarimiz da gelecek insallah. Onlarin destegiyle buradaki maçi çok iyi sekilde bitirmek için çalisacagiz. Takimimizin hepsi yüzde yüz hazir degil. Hazir olmayan arkadaslarimiz da var. Onlari da bu kisa süre içerisinde hazir duruma getirecegiz." diye konustu.

Karsilasmaya yüzde yüz konsantre olduklarini dile getiren Çalimbay, sunlari kaydetti:

"Hem ülke puani, hem taraftarimiz hem de kulübümüz için bu maç çok önemli. Bunun hepsinin farkindayiz. Buradaki maçimizi taraftarimizin destegiyle kesinlikle iyi bir sekilde bitirecegiz. Ben geçen sezona üzülüyorum. Avrupa maçlarinda sikinti yasadik. O sikintilar olmasaydi ülkemize daha fazla puan kazandirirdik. Bu sene insallah telafi etmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bizim hedeflerimizden bir tanesi Avrupa kupalarinda gitmek. Biz taraftarimizla kaldigimiz yerden devam edecegiz. Çünkü biz taraftarimizla beraberken pandemiden önce kendi sahamizda hiç maglubiyetimiz yoktu. Simdi ona devam edecegiz. Taraftarimizin destegi mükemmeldi. Özlemden dolayi uzun bir süre oldu. Persembe günü kesinlikle taraftarlarimiz ne kadar çok fazla gelirlerse çok mutlu olacagiz."

Kaynak: AA