Milli Tekvandocu Hatice Kübra, Tokyo 2020'De Kazandigi Bronz Madalyanin Mutlulugunu Yasiyor Açiklamasi

'Çok mutluyum ama gönül istedi ki altin madalya kazanayim. Bunu çok istiyordum, basarabilecegimi de biliyordum. Ancak nasibimizde bronz madalya almak varmis'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda 57 kiloda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Hatice Kübra Ilgün, kürsüye çiktigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Japonya'nin baskenti Tokyo'nun ev sahipliginde gerçeklestirilen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda üçüncü olan milli tekvandocu, Makuhari Messe A Salonu'nda yapilan karsilasmalarin ardindan AA muhabirine açiklamada bulundu.

Olimpiyat öncesinde kendisine güvendigini aktaran Hatice Kübra, "Çok mutluyum ama gönül istedi ki altin madalya kazanayim. Bunu çok istiyordum, basarabilecegimi de biliyordum. Ancak nasibimizde bronz madalya almak varmis." diye konustu.

Çeyrek finalde maglup olduktan sonra tereddüde kapildigini dile getiren milli tekvandocu, "Ancak sonrasinda toparlamayi bildim. Arka arkaya 2 maç kazanarak bronz madalyayi aldim. Bizi telefonla arayip basari dileklerini ve tebriklerini ileten Sayin Cumhurbaskanimiza, bizi burada destekleyen Gençlik ve Spor Bakanimiz, Federasyon Baskanimiz, antrenörlerime, Bursa Büyüksehir Belediyesine, aileme, sevdiklerime ve destekleyip dua eden herkese tesekkür ederim. Insallah 2024’te altin madalya gelecek." ifadelerini kullandi.

"Buraya gelmeden önce 'Insallah o ringde Türk bayragi ile tur atabilirim.' diye dua ediyordum." diyen olimpiyat üçüncüsü milli sporcu, "Altin madalya olmasini istiyordum. Demek ki Türk bayragi ile tur atmak bronz madalya için nasipmis. Duygularimi tarif edemiyorum. Olimpiyatlar sporun zirvesi ve her sporcunun hayali burada olmak. Ben buradaydim ve madalyayla bitirebildim. Her sey aslinda yeni basliyor. Çalismalara devam edecegim." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA