Karate Milli Takimi, Erzurum'daki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari Kampini Tamamladi

Erzurum'da 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari için kampa giren Karate Milli Takimi, kamp sonrasi Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar'i ziyaret etti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre Baskan Sunar, 2020 Tokyo Olimpiyatlarina Palandöken Belediyesi tesislerinde hazirlanan Karate Milli Takimi ve Karate Il Temsilcisi Ahmet Çelebi ile makaminda bir araya geldi.

Karate Milli Takimini Erzurum'da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Sunar, "Milli gururumuz, degerli kardeslerimizi ilçemizde agirlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bir ayi askin süredir belediyemiz tesislerinde olimpiyatlara hazirlanan milli takim ve tüm sporcularimiza yürekten basari diliyorum." ifadelerini kullandi.

Karate Milli Takimi Basantrenörü Levent Aydemir ise 21 Haziran'da basladiklari kamp dönemini tamamladiklarini belirtti.

Bugün kampi sonlandirdiklarini aktaran Aydemir, "Erzurum'dan Istanbul'a geçecegiz. Istanbul'da da 4 günlük kampin ardindan 29 Temmuz'da Tokyo'ya uçacagiz. Erzurum'a gelmemizdeki amaç hem rakim kampi hem de mevsimsel sartlarin elverisli olmasi. Erzurum'da olanak ve imkanlar gayet güzeldi." degerlendirmesinde bulundu.

Sunar ve Karate Il Temsilcisi Çelebi'ye desteklerinden dolayi tesekkür eden Aydemir, kentte karate ve kuvvet çalismalarini büyük ölçüde bitirdiklerini aktardi.

Türkiye olimpiyat tarihinde en çok alinan yüzdelik kota sayisiyla Tokyo'ya gideceklerini vurgulayan Aydemir, sunlari kaydetti:

"Normalde karatede 8 kota oluyor. Biz bunlarin 7'sini kazandik. Bu da Türkiye olimpiyat tarihinde en çok alinan yüzdelik kota sayisi. Ilk defa bir spor dalinda dünyada 1 numara olarak gidecegiz. Olimpiyatlarda ülkemizi diger Avrupa ve dünya sampiyonalarinda oldugu gibi en iyi sekilde temsil edecegiz."

Milli Takim Teknik Direktörü Murat Delihasan ise Erzurum'da kampin verimli geçtigin belirterek, depoladiklari enerji ile Tokyo'da üstün basari elde edeceklerini aktardi.

Kaynak: AA